Ana SayfaEkonomiTürkiye’nin ABD’ye Tepkisi Gecikmedi!

Türkiye’nin ABD’ye Tepkisi Gecikmedi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD ithal çeliğe yüzde 25, alüminyuma yüzde 10 gümrük vergisi uygulayacağını açıkladı. İşte bu karara bazı ülkeler tepki verirken, Türkiye’de karşı hamle yaptı.

22 Ürüne Gümrük Vergisi Uygulayacağını Bildirdi

Türkiye, ABD’nin ithal alüminyum ve çelik kararı sonrasında karşı bir hamle yaparak vergilere önlem alma kararı verdi. Bu kapsamda alınacak tedbirler Dünya Ticaret Örgütü bünyesine bildirildi. Tedbirlerin 22 farklı ürün için söz konusu olacağı ifade edilirken, vergi uygulamasının aynı oranlarda olacağı belirtildi.

260 Milyon Doları Bulacak

Dünya Ticaret Örgütü kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, Türkiye çelik ürünlerine yüzde 25 vergi uygulamasına gidebilir. ABD ve Türkiye konuyla ilgili ortak bir paydada buluşamazsa, ülkemiz 22 ürününün ihracatından ortalamada 260 milyon doları bulan bir gümrük vergisi geliri elde edecek.

ABD’nin gümrük vergisi uygulaması kararı sonrasında buna benzer bildirimleri AB, Rusya, Japonya ve Hindistan gibi ülkelerde yapmıştı.

Ülke Güvenliğini Neden Gösterdi

ABD’nin Başkanı Donalt Trump ithal çelik ve alüminyuma yönelik kararını 2018 yılının üçüncü ayında açıklamıştı. Trump, gümrük vergisi uygulamasının ülkenin güvenliği için hayata geçirileceğini belirterek, ülke kasasına gümrük vergilerinin girmesinin önünü açmıştı. ABD başkanı açıklamasında ithal çeliğe uygulanacak gümrük vergisinin yüzde 25 olduğunun altını çizmiş, ithal alüminyuma uygulanacak vergininse yüzde 10 olacağını ifade etmişti.

İlk Sinyalleri Ekonomi Bakan Yardımcısı Verdi

Ekonomi bakanının yardımcılığını yapmakta olan Fatih Metin konuyla ilgili bazı bilgiler aktarmış, ABD’nin gümrük vergisinde ısrar etmesi halinde karşı tedbirlerin alınacağının sinyallerini vermiş, başvurunun Dünya Ticaret Örgütü’ne yapılacağını dile getirmişti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.