Ana SayfaEkonomiİmar Affı Başvuruları Başlıyor! Yönetmelik Seçimden Önce Yayınlanacak mı

İmar Affı Başvuruları Başlıyor! Yönetmelik Seçimden Önce Yayınlanacak mı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İmar affı başvuruları 24 Haziran 2018 tarihindeki seçimlerden önce başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde oluşturulacak olan kısma kişiler öneriler, sorular, görüşlerini yazmaları talep edilecek. İmar affı yönetmeliğinin 24 Haziran seçimlerinden önce yayınlanacak ve sonrasında da başvurular başlayacak. İmar affının kanunlaşmasından sonra imar affı ile yapılacak olan başvuruların ne zaman başlayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu.

Bakanlık Başvuruları Seçimlerden Önce Başlatacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre imar affı ile ilgili başvuruların 24 Haziran seçimlerinden önce başlaması için çalışmaların başlatıldığı öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, Bakanlığın resmi internet sitesinde soru baremi açılacağını, vatandaşlardan da bu bareme sorularını, görüşlerini ve önerilerini yazmalarının isteneceğini, bu sorulara göre yapılan çalışmalara yön verileceğini, seçimden önce imar affı başvurularının başlatılmasının planlandığını, bugün itibariyle il müdürlerini çağıracaklarını ve illerle ilgili bilgileri alacaklarını söylediler.

İmar Barışı İstimlaka Engel Değil

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ayrıca imar barışının kamu açısından istimlaka engel teşkil etmeyeceğini, imar planına göre artık bir yolun içinde kalmış olan alandaki binaların zaten kullanılmayacağını, bu alanların terk edilmesinin gerekeceğini, adaların bir kısmının sosyal alanların içinde kalması halinde o alanı terk ettikleri durumda faydalanabileceklerini de belirttiler.

Başvurular 31 Aralık 2018 Tarihine Kadar Sürecek

İmar barışı konusunda çözüm bulmayı bekleyen bölgelerden biri olan Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Türkler köyü olarak biliniyor. Türkler köyünde 620 kişinin imar konusunda kamu davası bulunuyor. bu köydeki imar problemleri 70 yıldır çözüme ulaşamıyor. Bu konu hakkında da ko0nuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri Türkler köyündeki davaların da çözüme kavuşacağını, bu köyün de imar barışından yararlanabileceğini söylediler. İmar barışı ile 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılmış olan ancak ruhsatını alamayan binalara Yapı Kayıt Belgesi verilecek. Başvurular başladıktan sonra 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.