Ana SayfaEkonomiDünya Bankası Türkiye’ye 600 Milyon Dolarlık Krediye Onay Verdi!

Dünya Bankası Türkiye’ye 600 Milyon Dolarlık Krediye Onay Verdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünya Bankası tarafından yedi yıl geri ödemesiz,2.25 yıl vadeli600 milyon dolarlık kredi onaylandı.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 7 Yıl Geri Ödemesiz Kredi

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından, Tuz Gölü Yer altı Doğalgaz Depolama Tesisi’nin genişletilmesi ile ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere ilk yedi yılı geri ödemesiz, 22.5 yıl vadeye sahip 600 milyon dolarlık krediye onat verildi. Dünya Bankası tarafından Türkiye’nin kullanımına verilecek olan kredinin onayı ile ilgili bir açıklama yapıldı.

Daha Önce de İki Ayrı Kredi Sağlanmıştı

Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre bahsi geçen Tuz Gölü Yer altı Doğalgaz Depolama Genişletme Projesi kapsamında bulunan ve Türkiye’nin doğalgazda arz güvenliğinin artırılması için kullanılacak olan krediye onay verildiği, 2005 yılının kasım ayında 325 milyon dolarlık, 2014 yılının temmuz ayında da 400 milyon dolarlık kredinin de onayının verilerek kullandırıldığı belirtildi.

Tesisin Başlangıç Kapasitesi 1 Milyar Metreküp

Tuz Gölü Yer altı Doğalgaz Depolama Genişletme Projesi kapsamındaki tesisin başlangıçta hayata geçecek olan kapasitenin 1 milyar metreküp olduğu da belirtildi. Dünya Bankası’nın açıklamasında ayrıca Tuz Gölü Yer altı Doğalgaz Depolama Genişletme Projesi ile devlet tarafından yaptırılan depolama tesisinin büyüklüğü ve yine aynı yerde inşa edilecek olan yatırım ile beş katına yükseltileceği, bu çalışmaların bu krediler Dünya Bankası tarafından destekleneceği de bildirildi.

BOTAŞ Açıklama Yaptı

BOTAŞ tarafından da bir açıklama yapılarak Tuz Gölü Yer altı Doğalgaz Depolama Genişletme Projesi kapsamında bulunan tesisin toplam kapasitesinin mevcut olan 4 milyar metreküpten daha da artırılacağı, proje için kredi haricindeki ikinci bileşenin İnşaat Kontrolörlüğü İzleme, üçüncü bileşenin de ÇSED olarak kısaltılan Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi ve YSED olarak kısaltılan Yeniden Yerleşim Eylem Planlarının İzlenmesi olduğu bildirildi.

 

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.