Ana SayfaEkonomiFındık İhracatı Rekor Tazeleyecek

Fındık İhracatı Rekor Tazeleyecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fındık hasadının başlamasına artık az bir zaman kaldı. Yıllık ürün tahminleri ise şimdiden gelmeye başladı. Tahminlere göre yeni sezon fındık rekoltesi bu sezon 650 bin tonu görebilir.

Fındık İhracatçıları Umudunu Yeni Sezona Bağladı

Fındık üreticileri ve ihracatçıları yeni sezon rekoltesinden umutlu! Küresel fındık üretiminin en önemli oyuncusu olan Türkiye, bu sezon fındık ihracatında rekor artış kaydedecek ve dünyanın dört bir yerine fındık ihraç edecek.

Ferrero’nun Tahmini 640 Bin Ton Fındık!

Dünya fındık piyasasının en prestijli etkinliklerinden olan Dünya Sert Kabuklu ve Kuru Meyveler Kongresi bu sene İspanya’da gerçekleşti. Ferrero kongrede, küresel piyasanın üretim liderinin Türkiye olacağını açıkladı. Bu kapsamda Türkiye’nin fındık rekoltesinin 640 bin ton olacağını tahmin etti. Fındık üretiminde lider ülkeler arasında listenin ikinci sırasının sahibi ise İtalya oldu. Ferrero İtalya’nın 115 bin tonluk üretim yapacağını ifade etti.

Ordu ilinde fındık komisyonculuğu yapmakta olan bir tüccarın öngörülerine göre fındık bu sezon 12 liranın üzerinde satılacak.Osman Çakmak adlı fındık tüccarına göre, dünya fındık tercihini Türkiye’den yana kullanacak ve durum ihracat rakamlarını olumlu etkileyecek. Öte yandan fındık üreticileri de yeni sezondan hem rekolte hem de fiyat açısından umutlu olduklarını ifade etti.

Konuyla ilgili bir açıklamada İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği başkanından geldi. Birlik başkanı Ali Haydar Gören yeni sezonda fındık rekoltesinin yüksek olacağını belirterek, stoklarla birlikte rekor seviyenin yakalanacağını dile getirdi. Rekoltenin 1 milyon 238 bin 500 tonu bulmasını beklediklerini aktararak, ihracatı artırmak için çaba harcayacaklarını sözlerine ekledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.