Ana SayfaEkonomiBakan Açıkladı! Kurdaki Artış Bilet Fiyatlarını Etkileyecek mi?

Bakan Açıkladı! Kurdaki Artış Bilet Fiyatlarını Etkileyecek mi?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kurdaki artışın uçak ve bilet fiyatlarına yansıması ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Uçak ve Bilet Fiyatlarında Artış Söz Konusu Olabilir mi?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gazeteciler tarafından döviz kurlarındaki artışın uçak bileti ve tren bileti fiyatlarına yansıyıp yansımayacağı ile ilgili sorulan soruyu cevapladı. Bakan Ahmet Arslan, şu an itibariyle havacılık ve demiryollarındaki uçak bileti ve tren bileti ücretlerinde herhangi bir artışın söz konusu olmadığını, uçak biletleri ile ilgili havalimanı gelirlerinin pek çoğunun dövize endeksli olduğunu, böylece masrafların da dövizle yapıldığını, ortada bir denge bulunduğunu, dolayısıyla böyle bir sorunun da olmadığını, zaten döviz kurlarının artışının spekülatif bir gelişme olduğunun farkında olunduğu da söyledi.

Kurdaki Bu Verilere Göre Davranmayız

İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği’nin geleneksel olarak tertiplenen iftar programına katılan Bakan Ahmet Arslan, gazetecilerle bir araya geldi. Arslan, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bakanlık olarak şu ana kadar hiçbir zaman günlük ya da aylık verilerle harekette bulunmadıklarını, uzun vadeli verilere göre davrandıklarını, dolayısıyla şu anda bu verilere dayanarak herhangi bir işlem yapmalarının söz konusu olmadığını, yani tren biletlerinde bir artış yapmalarının da mevzu bahis olmadığını da belirtti.

Döviz Kurları Kısa Sürede Normale Dönecek

Ahmet Arslan, şu anda şişirme olan döviz kurlarındaki rakamların kısa bir süre içinde normale döneceğini, gelmesi gerektiği yere geleceğini, spekülatörlerin oyunlar oynayarak Türkiye’nin de günlük cevaplar vermesini istediklerini, ancak Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu, ekonomik istikrarının ve ekonominin gücünün ortada olduğunu, bu devletin günübirlik beklentilerle hareket etmeyecek kadar büyük olduğunu, herkesin günübirlik adımlar atmayacaklarını bilmesi gerektiğini, herhangi bir sıkıntılarının olmadığını da sözlerine ekledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.