Ana SayfaEkonomi1.5 Milyon Memura 433 Lira Fazla Emekli Maaşı!

1.5 Milyon Memura 433 Lira Fazla Emekli Maaşı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 1.5 milyon memurun ek göstergelerinin 3.600’e çıkartılması ile emekli ikramiyeleri ve emekli maaşları ne kadar olacak?

1.5 Milyon Memurun Emekli Maaşları Artacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti seçim bildirgesi kapsamında açıkladığı 1.5 milyon öğretmen, hemşire, polis ve din görevlisinin ek göstergelerinin 3.600’e yükseltileceği haberi müjde niteliği taşıyor. Bu uygulama ile 1.5 milyon memurun emekli ikramiyelerinin yanı sıra emekli maaşlarında da artış olacak. Ek gösterge artışı yapılabilmesi için seçimlerden sonra yasal düzenleme yapılacak. Düzenleme TBMM’nin açılması beklenebileceği gibi çıkartılacak olan Kanun Hükmünde Kararname ile de yapılabilir. 1.5 memurun ikramiyelerinin artmasından çok en büyük kazançları emekli maaşlarının da artması olacak.

25 Yıl Çalışanın Maaşı 2.950 Liraya Çıkacak

Polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşire olarak görev yapan devlet memurlarının emekli aylıkları halen 3.000 ek gösterge kapsamında hesaplanıyor. Düzenleme ile birlikte bu kişilerde 25 yıl görev süresi bulunan ve 1/4’ten emekli olanların emekli maaşları 2.950 lira olacak. Hemşirelerin şu an 2.349 lira olan emekli maaşlarına 601 lira, öğretmenlerin ve din görevlilerinin şu an 2.417 lira olan maaşlarına 533 lira, polislerin şu an 2.517 lira olan maaşlarına da 433 lira ilave olacak.

30 Yıl Görev Yapanların Maaşı 3.147 Lira Olacak

30 yıl görev süresi olan aynı meslek grubundaki memurların emekli aylıkları 641 lira artacak. Görev süresi 25 yıl olan ancak şu an 2.200 ek göstergeye tabi olan memurların göstergelerinin 3.600’e çıkmasından sonra şu an 2.352 lira olan emekli maaşları 2.950 liraya çıkartılmış olacak. Aynı kişilerin 30 yıl görev yapmış olmaları halinde şu an aldıkları 2.510 liralık emekli maaşı 3.147 liraya çıkacak.

Emekliler Maaşına Bakılmaksızın 1.000 Lira Bayram İkramiyesi Alacaklar!

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.