Ana SayfaEkonomiEkonomi Bakanlığı 13.5 Milyon Ürünün İthalatını Durdurdu!

Ekonomi Bakanlığı 13.5 Milyon Ürünün İthalatını Durdurdu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ithal ürünlerin Türkiye’ye girmeden önce test edilmesi ile ilgili uygulama kapsamında 13.5 milyon ürünün ithalatı durduruldu.

470 Milyon Ürün Laboratuvarlarda Test Edildi

2017 yılında Ekonomi Bakanlığı’nın hayata geçirdiği güvensiz olduğundan şüphe edilen ürünlerin yurda girmeden önce laboratuarlarda test edilmesi uygulaması kapsamında geçtiğimiz yıldan bugüne kadar 470 milyondan fazla ürünün testleri yapıldı. Bu ürünlerden 13.5 milyon adedinin Türkiye girmesine izin verilmeyerek ithalatı durduruldu.

Ürünlerin İncelenmesine Devam Ediliyor

Ekonomi Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre yürütülen sıkı ithalat denetim politikası kapsamında ürünler ile ilgili güvenlik denetimler tam gaz devam ediyor. Yapılan çalışmalar dahilinde tüketicilere doğrudan satışı gerçekleştirilen içlerinde oyuncak, küçük ev aletleri, ampul, cep telefonu gibi ürünlerin de bulunduğu ürünlerin incelemesi titizlikle devam ediyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Talimat Vermişti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin verdiği talimatla 2017 yılından bu yana gümrüklerden Türkiye’ye sokularak ithal edilmesi planlanan, ancak güvenliğinden şüphe edilen ürünlerin laboratuvarlarda incelenmesi uygulaması devam ediyor. Uygulamanın başlatıldığı 2017 yılının temmuz ayından şu ana kadar toplam olarak 470 milyon adet ürün incelendi. Bu ürünlerden 13.5 milyon adedinin gerekli standartlara uygun olmadığı tespit edilerek Türkiye’ye girmesi engellendi ve ithalatı durduruldu.

İşte İthalatına İzin Verilmeyen Ürünler

Ekonomi Bakanlığı tarafından temmuz 20178’den bu yana yürütülen uygulama kapsamında Türkiye’ye ithalat yoluyla sokulmak isteneni fakat güvenli olup olmadığı bilinmeyen ürünler özel laboratuvarlarda incelemeye alınıyor. Ürünlerin ithalat için gerekli standartlarına uygun olmaması halinde yurda girişine izin verilmiyor. Şu ana kadar Türkiye’ye girişi engellenen güvensiz olarak tespit edilen 4.8 milyon adet oyuncak, 2.2 milyon adet led ampul, 2.2 milyon adet iş eldiveni, 20 bin adet elektrikli küçük ev aleti, 20 bin adet cep telefonu olduğu öğrenildi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.