Ana SayfaEkonomiEkonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den Önemli Kur Açıklaması!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den Önemli Kur Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son dönemlerde döviz kuru ile ilgili sıkıntılardan dolayı reel sektörde maliyetlerin yükseldiğini söyledi.

Döviz Kurunda Seçimlerden Önce Büyük Bir Rahatlama Olacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Uşak Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin açılışına katılarak ülke ekonomisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nihat Zeybekci, son zamanlarda döviz kuru ile ilgili sıkıntılar olduğunu, bu sıkıntıların reel sektöre de yansıdığını ve maliyetlerin arttığını, ancak kısa bir zaman içinde kurda büyük bir rahatlamanın olacağından herkesin emin olması gerektiğini, bu rahatlamanın seçimlerden önce gerçekleşeceğini söyledi.

Türkiye Enteresan Günlerden Geçiyor

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan Türkiye’ye karşı darbe girişimine karşın Türkiye ekonomisinin büyümesini hızlı bir şekilde sürdürdüğünü de söyleyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, bazı çevreler tarafından ekonominin manipüle edildiğini, Türkiye’ni enteresan günlerden geçtiğini, ancak her şeye rağmen dünyanın en hızlı büyüme kaydeden ülkesi olmayı başardığımızı, yaklaşık 20 ay gibi bir süredir ihracatın 2 haneli rakamlara ulaştığını, geride kalan 1 yıllık süreçte 1 milyon 360 bin kişinin istihdam edildiğini, işsizlik rakamlarının 2 puan düştüğünü, tüm bunlar gerçekleşirken cari açığın ve bütçedeki açığın da düşürüldüğünü, Türkiye’nin sergilediği performanslara bakıldığında hep dünya genelinde ilk 3 ya da 5’e girdiğinin ve ülkenin büyüme rakamlarının sürekli olarak yukarı hareket ettiğini de ifade etti.

Türkiye Ekonomisine Güvenmeye Devam Etmeliyiz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son günlerde ülke ekonomisinde bazı sıkıntılar olduğunu, fakat bunların kısa süre içinde düzeleceğinden ve dolar kurunun düşeceğinden kimsenin şüphesi olmamasını, bu düşüşün ve düzelmenin seçimlerden önce gerçekleşeceğini, Türkiye ekonomisine güvenmeye devam etmemiz gerektiğini, kendimize olan güvensizliğin en büyük sorun olduğunu da sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.