Ana SayfaEkonomiVergi Borcu Olanlar Dikkat! Yapılandırma Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Vergi Borcu Olanlar Dikkat! Yapılandırma Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanlığı’na ve diğer kamu idarelerine olan borçların yapılandırma başvuruları 31 Temmuz 201 tarihine kadar devam edecek.

Yapılandırmalarda Son Başvuru Tarihi 31 Temmuz

Maliye Bakanlığı, belediyeler gibi kamu kurumlarına borcu olan vatandaşlara yapılandırma hakkı tanıyan kanun kapsamında yararlanılacak olan yapılandırma başvuruları 31 Temmuz 2918’de sona erecek. Borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen kişilerin bu tarihe kadar ilgili kurumlara başvuru yapılandırma başvurusu yapması gerekiyor. Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili 7143 sayılı kanunun genel tebliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kamu Dairelerine Olan Borçlar Yapılandırılıyor

Resmi Gazete’de yayımlanan ilgili tebliğe göre Bakanlığa bağlı olan ve kamu borçlarının tahsiline yetkisi olan kamu daireleri tarafından takip edilen alacaklara, belediyelere ve il özel idarelerinin alacakları, kısa adı YİKOB olan Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlıkları’na ait olan alacaklar yapılandırılabiliyor. İlgili tebliğde ayrıca vergi artırımı, matrah, işletme kayıtları ile ilgili de yeni düzenlemeler yapıldı. Kanun kapsamına 31 Mart 2018 tarihinden önceki vergi borçları, bu borçlara bağlı cezalar, gecikmeden doğan faizleri ve zamları da alınacak. 31 Mart tarihinden önce kesilmiş olan idari para cezaları da bu kapsamda olacak.

Daha Önce Açılmış Davalar Geri Çekilecek

Maliye Bakanlığı’na ve diğer kamu idarelerine olan 31 Mart’tan önceki borçların yeniden yapılandırma başvuruları borçlu olunan idarelere başvurmak suretiyle yapılacak. Ayrıca vergi dairelerinin yanı sıra spota yoluyla, E – Devlet üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sites olan gib.gov.tr adresinden de yapılabilecek. Yeniden yapılandırma için başvuru yapan kişilerin daha önceki dönemlerde açtıkları tahsilat ve takip davalarını geri çekmeleri gerekecek.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.