Ana SayfaEkonomiCoca-Cola İlk Alkollü İçecek Satışına Başladı

Coca-Cola İlk Alkollü İçecek Satışına Başladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Coca-Cola dünyanın gazlı içecek tercihinde birinci sırada yer alırken, şirket tarihinde bir ilk yaşandı. Coca-Cola ilk düşük alkollü içeceği Lemon-Do’yu Japonya’da satışa sundu.

Coca-Cola 130 Yıllık Geleneği Bozdu

Coca-Cola 130 yıldır içecek sektörüne yönelik faaliyet gösterirken, şirket bugüne kadar alkollü içecek grubunda hiç yer almamıştı. Ve Coca-Cola’da gelenek bozuldu. Düşük alkol içeren ilk içecek Japonya’da piyasaya sürüldü.

Japon kültüründe önemli bir yere sahip olan düşük alkollü meyveli gazoz piyasasının cazibesine kapılan şirket, başlangıç için ülkenin bir noktasını hedef belirledi. Buna göre Lemon-Do adlı içecek ülkenin Kyuşu Adasında satılacak.

Coca-Cola bu kapsamda pazara özel yüzde 3,5 ve 7 oranlarında değişen alkol içeren içecek üretecek. Düşük alkol oranı, asitli ve limonlu olduğu ifade edilen içecek Kyuşu Adasında oturanlar ve adayı ziyaret edilenlerin beğenisine sunuldu. Ada şirket için pilot bölge olacak. Lemon-Do adlı düşük alkollü içeceğin en güçlü rakibi ise Chu-Hi olarak gösterildi. Chu-Hi adanın yerel içeceği olarak raflardaki yerini alırken, Japonların düşük alkol içerikli meyveli gazozlara ilgisi yüksek. Bu içeceğin en çok tüketilenleri ise greyfurt ile limon aromasına sahip olanlar! Bu kapsamda ülkenin diğer lider markası ise Şoçu olarak biliniyor.

Formülü Sır Olacak

Coca-Cola yeni içeceği ile Japon gençleri ve Japon kadınları etkilemeye çalışacak. Lemon-Do’nun formülü ise kola gibi sır olacak. Bu bilgi sadece üretim bantlarında bileşenleri hazırlayan çalışanlar tarafından bilinecek.

Lemon-Do hakkında açıklama yapan şirket yetkilisi, Coca-Cola’nın ilk alkollü içeceğinin şimdilik sadece Japon pazarında satışa sunulacağını, küresel pazara girmeyeceklerini ifade etti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.