Ana SayfaEkonomiFaiz İndirimi ile 14 Günde 3 Milyar Kredi Kullandırıldı!

Faiz İndirimi ile 14 Günde 3 Milyar Kredi Kullandırıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konut sektörünün hareketlendirilmesi için bankaların yaptığı faiz indirimi ile 14 günde 3 milyar liradan fazla kredi kullandırıldı.

Konut Kredisi Faizleri Yüzde 1’in Altına İndi

Konut satışlarının artırılması ve sektörün canlandırılması için Ziraat Bankası’nın liderliğinde konut kredisi faizleri yüzde 0.98’e çekilmişti. Faizlerin aşağı çekilmesinin üzerinden geçen 14 gün içinde 3 milyar lira konut kredisi kullandırıldı. Bankaların konut satışlarını artırmak için başlattığı kampanya işe yaramış oldu. konut kredisi faizleri yüzde 1 seviyesinin altına indirildi. Bu kampanyaya Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası, TEB, Ziraat Katılım, Şekerbank ve Vakıf Katılım bankası katıldı ve bu bankalar indirimli konut kredisi faiz oranı ile 14 günlük dönemde 3 milyar lira kredi sağladı.

Ziraat Bankası 9.500 Kişiye Kredi Sağladı

Türkiye’deki toplam konut kredilerinin yüzde 25’lik kısmını kullandıran Ziraat Bankası bankaların bu kampanyasına liderlik etti. Ziraat Bankası tarafından 2018 yılının başından itibaren 6 milyar lira civarında konut kredisi sağlandı. Geçen hafta Cuma günü baz alındığında 9.5 milyon kişi bu kredilerden yararlandı. Cuma gününden beri Ziraat Bankası’nın kullandırdığı kredi tutarı 1 milyar 200 milyon lira oldu. Banka’nın konut kredileri geçen yıla göre 3 kat arttı.

Halkbank 5.861 Kişiye Kredi Kullandırımı

Kampanyaya katılan bankalardan Halkbank tarafından indirim döneminde 5.861 kişiye konut kredisi sağlandı. Geçen Cuma gününden bugüne kadar 791 milyon liralık kredi sağlandı. Halkbank tarafından 2018 yılının başlangıcından bu yana 2.5 milyar liralık kredi kullandırıldı.

Vakıfbank’tan 3 Milyon Lira Kredi

Vakıfbank konut kredisi kampanyasının başından bu yana 390 milyon liralık kredi sağlayarak, 14 günde 2.700 kişinin yararlanmasına imkan verdi. Vakıfbank tarafından yılın başından bu yana kullandırılan kredilerde 4 kat artış yakalandı. Vakıfbank şimdiye kadar ev sahibi olmak isteyen 450 bin kişiye avantajlı seçeneklerle 3 milyar liradan fazla konut kredisi kullandırdı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.