Ana SayfaEkonomiYargıtay’dan Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Flaş Karar!

Yargıtay’dan Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Flaş Karar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi milli bayramlar ve genel tatil çalışmalarında izin kullanılmayacağına ve ücrete tabi olması gerektiğine karar verdi.

Bayram Tatillerindeki Çalışmalara Ücret Ödenecek

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından verilen kararda milli bayramlarda ve genel tatil çalışmaları ile ilgili izin kullandırılamayacağı, bahsi geçen günlerdeki çalışmalar için ücret ödenmesi gerektiği belirtildi. İşçilerin tatil günlerinde çalışmış olması halinde ücret ödemesi yapılması gerektiği, bu çalışmalardan sonra izin kullandırılmasının gerektiği, tatil ücreti hakkı kazanılamayacağı, çünkü tatil çalışmaları karşılığında izin ya da serbest zaman verilmesinin kanunlara uygun olmadığı bildirildi.

İşten Çıkan Personel Patronuna Dava Açtı

İstanbul’da 1995 – 2013 yılları arasında değerlendirme görevlisi ve usta öğretici olarak görev yapan bir çalışan işinden ayrıldıktan sonra dava açtı. Davayı açan personel, patronu tarafından kendisinden istifa dilekçesi alınmak suretiyle 20 bin lira ödeme yapıldığını, bu tutarın da kendisine taksitle ödendiğini, fazla mesai, kıdem tazminatı, milli bayram tatil, yıllık izin ve genel tatil alacaklarının da tahsil edilmesini istedi.

Yargıtay Yerel Mahkemenin Kararını Bozdu

İstanbul Anadolu 5. İş Mahkemesi’nde görülen davada iş akdinin davacı kişinin talebiyle bozulduğu bu sebeple kıdem tazminatı hakkını yitirdiği, bu gerekçeyle de bayram tatili ve genel tatillerdeki ücretlerinin reddedilmesi, ancak izin ücretlerinin ve fazla mesai ücretlerinin tahsiline karar verildi. Karar temyiz edildi. Dosya Yargıtay’a geldi ve dosyayı inceleyen Yargıtay hakimi tarafından İstanbul Anadolu 5. İş Mahkemesi’nin kararı bozuldu. Kararın bozulmasından sonra çalışanın haklı bir sebebe dayanmaksızın iş akdinin feshedilmesinin istifa olarak değerlendirilmesinin uygun olduğuna karar verdi. Çalışanın ihbar ve kıdem tazminatının ödenmesine ve işten ayrılmasının da istifa değil de sözleşme bozma olarak kabul edilmesi gerektiğine karar verildi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.