Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanı Açıkladı! Kurumlar Vergisi Düşürülecek!

Maliye Bakanı Açıkladı! Kurumlar Vergisi Düşürülecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kurumlar vergisi oranının her an düşürülebileceğini açıkladı.

Maliye Bakanı Önemli Açıklamalar Yaptı

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada küresel rekabette kurumlar vergisi olarak uygulanan oranın önemli bir etken olduğunu, 2 puanlık artışın her an geri alınma ihtimalinin olduğunu, kurumlar vergisi oranının yeniden yüzde 20 oranına gelebileceğini bildirdi. Ağbal, Türkiye’nin ekonomi gündemini ilgilendiren önemli bilgilendirmelerde bulundu.

2017 Yılında Kurumlar Vergisi 2 Puan Artmıştı

Naci Ağbal bir televizyon kanalında çeşitli açıklamalar yaptı. Maliye Bakanı Türkiye’de uygulanan kurumlar vergisi oranının düşürüleceğini, küresel rekabette kurumlar vergisine uygulanan oranın önem arz ettiğini, Bakanlar Kurulu tarafından her an yeni bir düzenlemenin yapılabileceğini, kurumlar vergisinin oranının yüzde 20’ye indirileceğini, 2017 yılında kurumlar vergisinin 2 puan artırıldığını, bu düzenlemenin o dönemde geçici olarak yapıldığını, kalıcı bir düzenleme olmadığını, mali alanda bazı vergi artışlarından vazgeçeceklerini belirtti.

Türkiye’de Mali Disiplin Devam Edecek

Türkiye için kamu maliyesi göstergelerinin bir çıpa olmayı sürdürdüğünü, kamunun borçlarının daha önceki yıllara göre çok daha fazla ılımlı seyrettiğini, kamu maliyesi ile ilgili son dönemlerde bazı endişelerin olduğunu, ancak yine de bu göstergelerin ülke ekonomisi adına önemini koruduğunu, mali disiplinin devam edeceğini, bütçedeki dengelerin düzeltilmesi ve yukarı çekilmesi için gerekeni yapmaktan çekinmeyeceklerini, ekonomi politikalarının uyumlu olmasının önemli olduğunu da ifade etti.

Maliye Para Politikası Para Politikasına Destek Vermeli

Maliye Bakanı Naci Ağbal şimdiye kadar uyumu önemsediklerini, maliye politikası ile her şekilde para politikalarına destek verilmesi gerektiğini, öncelikle maliye politikasında bir sıkılaştırmaya gidileceğini, ikinci adımın ise kamuda yeni fiyat ayarlamalarının ve vergi düzenlemelerinin yapılarak atılacağını, enflasyon oranlarının yüksek olma nedenlerinden birinin sektörel nedenler olduğunu, yeni OVP çalışmalarının da seçimlerden hemen sonra devreye alınacağını, bütçe açığında 2018 yılının sonundaki hedeflerin tutturulacağı da açıkladı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.