Ana SayfaEkonomiResmi Gazete’de Yayımlandı! Yeni Otopark Yönetmeliği Ertelendi!

Resmi Gazete’de Yayımlandı! Yeni Otopark Yönetmeliği Ertelendi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Otopark Yönetmeliği’nin 1 Haziran 2018 tarihinde devreye girecekti ancak ertelendi.

Mevcut Uygulamada Her 3 Daireye 1 Otopark Zorunlu

1 Haziran 2018 tarihinde uygulamaya alınması planlanan yeni otopark düzenlemesi ertelendi. Apartmanlarda her daire için otopark bulunması ile ilgili yapılanan değişikliğin uygulamaya alınma tarihinin 1 Ocak 2019’a ertelendiği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan yönetmeliğin son hali Resmi Gazete’de yer aldı. Değişiklikten önceki yönetmeliğin eski halinde her 3 daireye bir otopark zorunluluğu vardı. Yönetmelikteki bu madde her daireye bir otopark inşa edilmesi şeklinde revize edildi. Otopark yönetmeliğinde değişiklik ve düzenleme yapılması ile ilgili yeni yönetmelik ile beraber 1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan apartmanlardaki otopark zorunluluğu 1 Ocak 2019 tarihine ertelendi.

Yeni Yönetmelik Resmi Gazete’de Yayımlandı

Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılarak yeniden düzenlenmesine karar veren yeni yönetmelikte bütün detaylara yer verildi. Yönetmeliği son hali Resmi Gazete’de yayımlandı. 1 Ocak 2019 tarihine ertelendiğinin de bildirildiği Resmi Gazete’deki metinde 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Otopark Yönetmeliği’nin ilgili cümlesinde yer almış olan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan eğitim tesis alanlarında inşa edilen projeler için gerekli onaylar ve düzenlemeler Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olmak üzere değiştirildiği belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hazırladı

Resmi Gazete’de yayımlanan apartmanlarda her bir daire için bir adet otopark bulunması zorunluluğu ile ilgili metinde ayrıca 1 Haziran 2018 olarak belirlenen uygulamaya alınma tarihinin de 1 Ocak 2019 olarak değiştirildiği, bahsi geçen yönetmeliğin yayım tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği de belirtildi. Ayrıca Otopark Yönetmeliği’nin yeni haline getirilmesinde, yapılan değişikliklere karar verilmesinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sorumluluğunda olduğu ve aynı Bakanlık tarafından yürütüldüğü bilgileri de yer aldı.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.