Ana SayfaEkonomiİstanbul’daki Tüm Taksiler Turkuaz Oluyor!

İstanbul’daki Tüm Taksiler Turkuaz Oluyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

UKOME tarafından alınan karara göre 31 Mayıs 2018 tarihinden itibaren taksilere D segmenti ve renk şartı geliyor.

Yenilenecek Olan Taksiler D Segmentinde Olacak

Kısa adı UKOME olan Ulaşım Koordinasyon Başkanlığı tarafından alınan yeni bir karara göre 31 Mayıs 2018 tarihinde itibaren geçerli olmak üzere İstanbul’daki taksilere D segmenti şartı geliyor. Bu şart araç değişikliği ve araç sahibi olma durumunda geçerli olacak. Yenilenecek olan araçların renkleri turkuaz ve siyah olacak. Taksiler bir başka deyişle son günlerde gündemden düşmeyen UBER araçlarına benzeyecek.

Taksicilikteki Hizmet Kalitesi Artırılacak

Kısa adı TŞOF olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz bu konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Halit Yılmaz İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından korsan taşımacılığın engellenmesi için önemli bazı adımların atıldığını, İBB’nin bu adımlarının taksicilikteki hizmet kalitesinin artırılması amacını taşıdığını, bu teklifin Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından önerildiğini, bunun taksicilerin yeniden dirilmesi ve üzerilerindeki durgunluğun atılması için olduğunu söyledi.

ÖTV’siz Ticari Araç Alımı Devam Ediyor

TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz, Ulaşım Koordinasyon Başkanlığı’nın yeni bir karar aldığını, karara göre 31 Mayıs tarihinden itibaren her ne sebeple olursa olsun araç değişikliği ve araç sahipliği halinde taksilerin en az D segmentindeki araçlar olması şartının getirildiğini, ayrıca sahip değişikliği ve araç yenileme yapıldıktan sonra taksilerin renginin de turkuaz ya da siyah olacağını, ÖTV’den muaf olarak araçların yenilenmesine imkan veren usullerin ve esasların 2016 yılında Resmi Gazete’de yayımlandığını ve kabul edilen ÖTV ödemesiz araç yenilemesinin 2019 yılının 30 Haziran tarihine kadar geçerli olacağını da söyledi.

2022 Yılında Bütün Taksiler D Segmentinde Olacak

Halit Yılmaz İstanbul’Daki taksi adedinin 18 bin adet olduğunu, şu ana kadar ÖTV’siz olarak yenilenen ticari araç sayısının 9 bin civarında olduğunu, ancak bu dönemden sonra ÖTV’siz araç satın almak isteyen ticari araçların en düşük D segmentinde olması gerekeceğini, İstanbul’daki taksilerde 5 yıl sınırı olduğunu, bu düşünüldüğünde 2022 yılında İstanbul’daki bütün taksilerin D segmentinde olacağını da sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.