Ana SayfaEkonomiİmar Affının Başvuru Tarihi Belli Oldu! İşte Detaylar!

İmar Affının Başvuru Tarihi Belli Oldu! İşte Detaylar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar affı hakkında konuşarak barışın son 30 yılın bu alandaki en önemli olayı olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı’ndan Önemli Açıklamalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki imar affı ile ilgili önemi değerlendirmelerde bulundu. Özhaseki, geçmiş dönemlerde Türkiye’de 13 kez değişik imar affının gerçekleştiğini, ancak bunların kesin çözüm üretemediğini, imar barışı kapsamında 13 milyon kişinin 8 Haziran 2018 tarihinden itibaren başvuru yapabileceklerini, imar affı başvuru süresinin 31 Ekim 2018 tarihinde sona ereceğini söyledi. Bakan Özhaseki’nin bu açıklamalarından sonra imar affı başvuruları nasıl yapılır ve imar affının şartları nelerdir gibi sorular akıllara geldi.

Türkiye’deki Binaların Yarısı Sorunlu

Türkiye’deki bina stoğu ile ilgili çeşitli değerlendirmeler yapan Bakan Mehmet Özhaseki, gelinen noktada üzülerek Türkiye’de çok sayıda sağlıksız yapı bulunduğunu söylemek zorunda olduğunu, iskansız, ruhsatsız yapıların çoğunlukta olduğunu, şimdiye kadar pek çok kişinin aklına estiği gibi yapı inşa ettiğini, bunun hiç de doğru olmadığını, TÜİK olarak kısaltılan Türkiye İstatistik Kurumu’ndan elde edilen verilere göre bağımsız birim sayısının 26 milyon 385 bin civarında olduğunu, bina sayısının da 9.5 milyon civarında olduğunu, bu rakamların ne yazık ki; belediye başkanları tarafından bilinmediğini, şu an itibariyle imar yasasına aykırı olan binaların sayısının bu rakamın yarısı kadar olduğunu, siyasetin kurumunun bu gibi sorunlara çözüm üretmek durumunda olduğunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak da tam olarak bunu yaptıklarını, bu sorunlara gözlerini kapatmak gibi bir durumlarının söz konusu olmadığını da belirtti.

İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılacak?

İmar affı başvuruları ya da bir diğer anlatımla Yapı Kayıt Belgesi başvurusu başlangıç tarihi 8 Haziran 2018 olarak açıklandı. Başvuruları E – Devlet sistemi üzerinden veya Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından yetki verilen kuruluşlara yapılacak. Başvuru sahipleri başvurularını E – Devlet’ten takip edebilecekler. İmar affı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.