Ana SayfaEkonomiBakanlık Çiftlikbank Raporunu Bitirdi! Geri Ödeme Yapılması İmkansız!

Bakanlık Çiftlikbank Raporunu Bitirdi! Geri Ödeme Yapılması İmkansız!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Çiftlikbank ile ilgili raporda sona gelindi.

3 Milyar Liranın Geri Ödemesi İmkansız

Çiftlikbank ile ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamındaki rapor bitirildi. Rapora göre oluşumun 3 milyar lira kar dağıtması gerekiyor. Yapılan araştırmalar ve incelemeler sonucunda mağdurlara bu geri ödemenin yapılmasının imkansız olduğu belirlendi. Çiftlikbank adlı oluşumun Mehmet Aydın tarafından binlerce kişinin dolandırılması ile sonuçlanan olayla ilgili Bakanlık tarafından yürütülen soruşturmada sona gelindi ve hazırlanan 145 sayfadan oluşan Teftiş Kurulu raporunun ayrıntıları da ortaya çıktı.

323 Milyon Lira Kayıp

Çiftlikbank sisteminde 4 tanesi Türkiye’de, 6 tanesi yurtdışında olmak kaydıyla toplam olarak 10 şirket üzerinden faaliyetler yürütüldüğü tespit edildi. Teftiş Kurulu’nun raporunda sistemin işleyiş şeklinden detaylı olarak bahsedildi ve sisteme dahil olan kişilere yatırım yapmaları karşılığında yüksek kazanç vaadinde bulunulduğu vurgulandı. Sisteme dahil olan 132.222 kişi Gpay, Papara, Epin gibi ödeme sistemleri aracılığıyla toplam 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira ödeme yapmış. Bu tutarın 687 milyon 838 bin 955 lirası sistemdeki kişilere geri ödenmiş. 128 milyon 490 bin 850 lirası da şirkete sermaye olarak ayrılmış. Raporda geriye kalan 322 milyon 642 bin 770 liranın nereye harcandığı ile ilgili bir bilgiye rastlanmadığı da belirtildi.

Mavi Yumurta Üretimi de Yalan Çıktı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri yaptıkları incelemeler sonucunda katılımcılara verilen vaatler kapsamında 2 milyar 905 bin 11 lira ödeme yapılması gerektiğini, bu vaadin yerine getirilmesinin imkansız olduğunu, Çiftlikbank tarafından söylenen hayvan satın alındığı ve bu şekilde oluşacak olan karın katılımcılara dağıtılacağı konusunun da yalan olduğu bildirildi. Raporda ayrıca tesiste mavi yumurta üretildiğini iddia edildiği, bu şekilde herhangi bir üretim faaliyetinin de bulunmadığı bilgisi de yer aldı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.