Ana SayfaEkonomi40 Şirketin Hisseleri Aynı Yatırım Fonunda Toplanacak!

40 Şirketin Hisseleri Aynı Yatırım Fonunda Toplanacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Toplam 40 şirketin hisselerinin yer alacağı yatırım fonu dünya genelinde gittikçe artan elektrik otomobil üretiminin kazancına ortak olacak.

Dünyadaki Otomobillerin Yüzde 60’ı Elektrikli Olacak

Şili’de bulunan madenden, Çin’de bulunan lityum pil üreten şirketin yanı sıra Türkiye’de üretilecek Babayiğit adındaki elektrikli otomobilin üretim sürecinin de bütününü de kapsayan fonda 40 farklı şirketin hisseleri yer alacak. Bu fon sayesinde yatırımcılar gittikçe artan elektrikli otomobil üretiminin elde edeceği kazanca da ortak olacak. 2040 yılına dünya genelindeki araçların yüzde 60’lık kısmının elektrikli olacağı tahmin ediliyor.

16 Ülkede İçten Yanmalı Araçlar Yasaklandı

Dünya genelinde pek çok ülkede pek çok şehirde ülkeye benzinli ve motorinle çalışan araçların girişini yasaklamış halde. Toplam olarak dünya genelinde 16 ülke; ülkelerinde farklı ülkelerden içten yanmalı motorlu otomobillerin girişinin yasaklandığı tarihleri belirlemiş durumdalar. Yaşanan bu gelişmelerden sonra elektrik üretim firmaları maliyetlerini düşürme yoluna giderken diğer yandan da elektrikli otomobil üretimini geliştirmek adına yatırımlar yapmaya devam ediyorlar.

Yatırımcılar Bir Araya Getirilecek

Yatırımcılar henüz bu süreçlere dahil olmadılar. İş Portföy tarafından otomotiv sanayi sektörü ile ilgilenen yatırımcıları aynı platformda birleştirmek üzere Elektrikli Araçlar Karma Yatırım Fonu’nu çıkartacak. Fon kapsamında elektrikli otomobil üretimi yapmak üzere gereken malzemeleri üreten şirketler yer alacak. Bu şirketler arasında elektrikli araç için gerekli pili üreten Şili’de bulunan maden şirketi, Avustralya ve Çin’de bulunan lityum pil şirketleri ile elektrikli araç üretimi yapan şirketlerin hisseleri bulunacak.

Türk Şirketlerine de Yatırım Yapılacak

Babayiğit adın verilen Türkiye’nin elektrikli otomobilini üretimine katkı sağlayacak olan şirketler olan Vestel – Zorlu – Turkcell – Karsan – ASELSAN’ın da hisselerine de yatırım yapılacak. Yapılan açıklamada dünya genelindeki elektrikli araç üretimi için gereken malzemelerden almak isteyen şirketlerin de bu fondan yararlanabileceği, pil üretimi yapan şirketlerin yer aldığı da belirtildi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.