Ana SayfaEkonomiDünya Bankası Türkiye’nin Yüzde 4,5 Büyüyeceğini Açıkladı!

Dünya Bankası Türkiye’nin Yüzde 4,5 Büyüyeceğini Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin beklentilerini revize etti. Düzenleme yukarı yönlü hareket ederken, Türkiye’den 2018 yılı için beklenen büyüme verisi yüzde 4,5 olarak açıklandı.

Dünya Bankası, Türkiye Tahminini Değiştirdi

Dünya Bankası küresel ekonomilerden beklediği ekonomik büyüme rakamlarını Gelgitlerin Dönüşü başlığı altında duyurdu. Bankanın ilgili raporunda Türkiye’ye ilişkin beklentilerde yer aldı. Buna göre Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin bu sene yüzde 4,5 büyüme kaydedeceğini öngördü. 2019 ve 2020 yılları için beklenen ekonomik büyüme verisi yüzde 4 olarak ifade edildi. Bu beklentiler bir önceki raporda 2018 yılı için yüzde 3,5 olarak açıklanmıştı. Önümüzdeki iki yıllık beklenti ise yüzde 4 olmuştu.

Dünya Ekonomisi Yüzde 3,1 Büyüyecek

Banka dünya ekonomisininse yüzde 3,1’lik büyüme kaydedeceği öngörüsünde bulundu. Gelecek yılki büyümeninse yüzde 2,9 seviyesinde beklendiği dile getirildi.

Banka, Avrupa ve Orta Asya Ekonomik Güncelleme raporunu da ilgili başlık altında yayımladı. Bu rapordaki Türkiye tahmini ise bu yıl ekonominin yüzde 4,7 büyüyeceği yönünde oldu. 2019 yılı beklentisi yüzde 4,4 olarak açıklandı. 2020 yılının tahmini ise yüzde 4 seviyesinde kaydedildi.

Öte yandan bankanın raporuna göre ABD, 2018 yılında yüzde 2,7’lik ekonomik büyüme kaydedecek. 2019 yılında ise yüzde 2,5 genişleyecek. Bir önceki raporun ülkeden beklediği ekonomik büyüme verisi ise bu yıl için yüzde 2,5 olarak açıklanmıştı. Gelecek senenin öngörüsü yüzde 2,2 olmuştu.

Japonya’ya yönelik tahminlerini geriye çeken banka, ülkenin bu sene yüzde bir büyüme yakalayabileceğini belirtti. Bir önceki beklenti yüzde 1,3’tü. 2019 yılında Japonya’nın yüzde 0,5 oranında büyüme yakalayabileceğini aktaran rapor, yüzde 0,3’lük düşüş öngördü.

Dünya Bankası, Euro Bölgesi’nden beklediği ekonomik büyüme verisinde herhangi bir değişime gitmedi. Buna göre Euro Bölgesi 2018’de yüzde 2,1 büyüme kaydedecek. 2019’da bu rakam yüzde 1,7 olacak. 2020 yılında ise yakalayacağı büyüme yüzde 1,5 seviyesine gerileyecek.

Rapora göre Çin ekonomik büyümeye bu yıl devam edecek ve yüzde 6,5’lik büyüme yakalayacak.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.