Ana SayfaEkonomiMehmet Şimşek: Seçimden Sonra Her Şey Ortadan Kalkacak!

Mehmet Şimşek: Seçimden Sonra Her Şey Ortadan Kalkacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada Türkiye’deki tüm belirsizliklerin seçimden sonra ortadan kalkacağını söyledi.

Türkiye İddia Edildiği Gibi Borçlu Bir Ülke Değil

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’deki seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasından sonra güçlü bir siyaset seti ile, yapısal alanda yapılacak olan reformlar ile bu yaşananların geride kalacağını, endişeler borçla ilgili ise Türkiye’nin iddia edildiği gibi borçlu bir ülke olmadığını, endişeler enflasyonsa 2018 yılının ikinci yarısından itibaren onun da düzeleceğini, dengelenmelerin görüleceğini söyledi.

Emeklilere 2 Maaş İkramiye Sunduk

Bir televizyon programında yayınlanan programa katılarak Türkiye ve ekonomi gündemine dair soruları yanıtlayan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncesinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayları tarafında popülist bir lisan kullanıldığını, kendilerinin temkinli duruşlarını elden bırakmadıklarını, içi boş vaatlerde bulunmadıklarını, bulundukları vaatleri gerçekleştirmeye başladıklarını, muhalefet adaylarının vaatlerinin toplam tutarının 200 milyar lira ile 400 milyar lira arasında olduğunu, bunların popülist olarak nitelenebileceğini, kendilerinin imkanları dahilinde emeklilere ikramiye imkanlar sunduklarını, Ramazan Bayramı’nda ve Kurban Bayramı’nda olmak üzere yılda 2 kez ikramiye vereceklerini de söyledi.

Türkiye’deki Tüm Belirsizlikler Ortadan Kalkacak

Mali disiplinde de başarılı bir politika izlediklerini, ödün vermeden çeşitli icraatları uygulamaya geçirdiklerini, 11.5 olan bütçe açığının 1.5’e indirdiklerini, 2018 yılında kamu açığının yüzde 2 oranının altında tutmayı planladıklarını, Türkiye’nin en kuvvetli taraflarından birinin de kamu maliyesi olduğunu, Türkiye’deki özel sektörün borçları ile ilgili eleştirilerin fazla abartılı olduğunu, dünyadaki diğer ülkelerin ekonomileri ile karşılaştırıldığında vatandaşların, firmaların, bankaların ve devletin borcunun toplamının milli gelire oranının yüzde 142 olduğunu, gelişmiş ülkelerde bu oranın yüzde 390 olduğunu, Türkiye ile benzer konumda olan ülkelerde de bu oranın 210 olduğunu, seçimden sonra Türkiye’de ekonomik anlamdaki olumsuzlukların geçeceğini, belirsizliklerin de ortadan kalkacağını da sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.