Ana SayfaEkonomiRusya’nın Dış Ticaret Fazlası 65,3 Milyar Dolar!

Rusya’nın Dış Ticaret Fazlası 65,3 Milyar Dolar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya, dış ticaret fazlası vermeye devam etti. Rusya Federal Gümrük Servisi’nden yapılan açıklamaya göre 4 aylık fazla 65 milyar doları aştı.

Rusya’nın Dış Ticaret Fazlası Yıllık Yüzde 37,8 Arttı!

Rusya Federal Gümrük Servisi tarafından kayıt altına alınan veriler incelendiğinde Rusya, yılın ilk 4 ayında dış ticaret fazlasını 65 milyar 300 milyon dolara taşıdı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine yüzde 37,8’lik fark attı.

Kısa adı FTS olan Rusya Federal Gümrük Servisi kayıtlarına göre ülke Ocak-Nisan döneminde ihracatını yüzde 26,8 oranında artırdı. Aynı dönemde gerçekleşen ithalatsa yüzde 18,6 seviyesinde yükseldi. Son durumda Rusya 2018 yılının ilk dört ayında 140 milyar 200 milyon dolarlık dış satım, 75 milyon dolarlık ithalat yapmış oldu.

Ticaret Hacmi 215,2 Milyar Doları Gördü

Rusya Federal Gümrük Servisi verilerine göre ülkenin ticaret hacmi Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında; geçen senenin aynı aylarına kıyasla yüzde 23,8 oranında sıçrama yakaladı. 4 aylık ticaret hacmiyse 215 milyar 200 milyon dolar olarak hesaplandı. Yılın ilk dört ayında verilen dış ticaret fazlası yüzde 37,8 artış kaydederek, 65 milyar 300 milyon dolara çıktı.

Bu dönemde Rusya ve Çin’in iyi bir ticaret ortağı olduğu dikkatlerden kaçmadı. İki ülke arasındaki ticaret hacmi yıl bazında yüzde 31,5 yükseldi. Yapılan ticaretin hacmi ise Nisan ayı sonunda 32 milyar 200 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Türkiye ve Rusya Ticareti Yüzde 52,2 Artırdı

Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret bu dönemde yüzde 52,2’lik artış yakaladı. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 9 milyar 400 milyon dolara işaret etti. Öte yandan Türkiye yılın ilk 4 ayı sonunda ülkenin en çok ticaret yaptığı dördüncü ülke oldu.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.