Ana SayfaKariyerİlk Görüşmede Karşı Tarafı Nasıl Etkilersin?

İlk Görüşmede Karşı Tarafı Nasıl Etkilersin?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İş görüşmesinde ya da yeni başlamış olduğun bir işte müşteri ziyaretinde kendini karşı bireye nasıl gösterebilirim? Pazarlama stratejisini Dorie Clark az zamanda yapacak ve bunun gibi durumda az sunumlarda ilk kural aşamasının konuşmanın tanıtım gibi değil de sohbet gibi ilerlemesi gerektiğini belirtiyor.

Duke Üniversitesi Fuqua School of Business’da iş idaresi profesörü ile pazarlama stratejisi olan Clark’a göre karşıdaki bireylere kolayca kendini tanımlamak oldukça önemlidir. Daha ilk sözlerinde kariyeriyle veya hayatıyla ilgili her ayrıntıyı aktarmayı gerek duymaz. Tüm detaylar konuşmanın ilerleyen zamanda kendini belli edeceğine inanır.

İşte Clark’ın bir görüşme esnasında kendini en hızlı ve en doğru bir biçimde anlatabilmesi ve karşıdaki kişileri etkilemenin ipuçları:

  1. Her Konuşmaya Ayrı Başlangıç Yapmak

Aynı başvuru yaptığın her diğer iş gibi aynı Ön yazıyı yazmaman gibi her yeni farklı görüşme de aynı olan yöntem ile sohbete girişmemelisin. Bunun için de bağlantı kurduğun bireyi ya da sunum yapmış olduğun kitleyi iyi tanımalı ve kimler ile muhabbeti nasıl derinleştirebileceğini düşünmelisin. Örnek verirsek finansla alakalı bir konuyu bir bireyle konuşmaya başlayacaksan eğer senin kendi finans tecrübelerinden ya da bugüne kadar yapmış olduğun finans departmanında çalışmalarından söz edebilirsin.

  1. “Banka Kendini Anlatır Mısın?’’ Sorusunun Cevabına Dikkat Edin

Hemen hemen her iş görüşmesin de ilk sorulan ‘’bana kendini anlatır mısın?’’ sorusunun cevabı kısa ve öz olmalıdır. Clark’a göre de bu farklıdır. Ona göre karşıdaki bireyi etkileyebilecek kadar uzun bir görüşme olmalı fakat konuşmayı monoloğa çevirmeyecek kadar da kısa olmalıdır. Bununla beraber ilgili en ideal süre yaklaşık 30 saniye kadar olmalıdır.30 saniyeden sonra daha kısa cevaplar sorulan soruya göre çok yüzelsel kalır. Daha uzun cevaplarsa sıkıcı hale gelebilir. Önemli olan karşıdakini susturmak değil, seninle ilgilenmesini sağlamaktır.

Görüşme yapacağın kişilere doğru soruları yöneltmen gerek. Onların karakteri ve kişilikleriyle ilgili ne kadar çok fazla şey öğrenirsen kişisel bir konuşmayı daha kapsamlı ilerletmek için de o kadar fazla ipucun olur. Böylelikle onun ilgilendiği konular ile beceri yetenekleri ile ilgili konuşma imkan olanağı vardır.

  1. Robot Gibi Olmamak Gerek

Eğer ilk görüşme öncesi bir senaryo belirlerseniz görüşme süresinde bu senaryoya bağlı kalmayı sarf ederseniz karşıda negatif bir etki oluşturabilirsin. Bu durum senin senaryoyu takip etmeye çalışan bir robot izlenimine yol açabilir. Bu sebeple elbette ki bir senaryoya sahip olacaksın fakat robot gibi durmayacaksın yerine tam profesyonel gibi izlenim vermeye çaba sarf etmelisin.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.