Ana SayfaGündemÖTV İndirimi Uygulaması Pazartesi Günü Başlıyor!

ÖTV İndirimi Uygulaması Pazartesi Günü Başlıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hurda araç teşviki ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve ÖTV indiriminin tarihini açıkladı.

ÖTV Teşviki 11 Haziran 2018’de Resmi Gazete’de

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hurda araçlara sağlanacak olan ÖTV yani Özel Tüketim Vergisi ile ilgili teşviklerin 11 Haziran 2018 Pazartesi günü başlayacağını açıkladı. Naci Ağbal, hurdaya çıkartılacak olan araçlara yönelik olarak ÖTV teşviki uygulamasının yönlendirilmesi ile ilgili tebliğin hazır hale getirildiğini, tebliğin Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı’nın ortak olarak yaptıkları çalışma sonucunda hazırlandığını, Resmi Gazete’de 11 Haziran 2018 Pazartesi günü yayımlanacağını, o tarihten itibaren de uygulanmaya başlanacağını söyledi.

ÖTV İndirimi Sadece otomobillere Değil

Maliye Bakanı Naci Ağbal bu konu hakkında yaptığı açıklamasında ÖTV indirimi uygulamasının kamuoyu tarafından hurda araç teşviki olarak bilindiğini, teşviklerden sadece otomobillerin değil, en az 16 yaşında olan arazi taşıtlarının, panelvanların, kamyonların, kamyonetlerin, otobüslerin ve minibüslerin de yararlanacağını, araçlarını hurda indiriminden yararlanarak hurdaya ayıran araç sahiplerinin 10 bin liraya kadar olan ÖTV indirimi alacağını, yeni alacakları aracın fiyatının 46.000 liradan az olması halinde hurda teşvik indirim tutarının 10.000 lira olacağını, bu fiyattaki araçların fiyatının başka bir deyişle 10 bin lira düşeceğini, fiyatı 46.00 – 80.000 lira arasında olan araç satın almalarında da ÖTV indiriminin 8.000 lira, bu araçların vergisiz fiyatlarının 80.000 liradan fazla olması halinde ise 3.000 lira olduğunu da söyledi.

2019 Yılının Sonuna Kadar Devam Edecek

Naci Ağbal, ÖTV indirimi uygulamasından yararlanmak isteyen hurda araç sahiplerinin araçlarını hurda merkezlerine teslime etmeleri gerektiğini, daha sonra trafik kaydını sildirmeleri gerektiğini, son olarak da trafik kaydının düşürüldüğüne dair belge ile otomotiv bayilerine giderek bu teşviklerden yararlanabileceklerini, bu uygulamanın 2019 yılının sonuna kadar süreceğini de ifade etti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.