Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanı Naci Ağbal Esnafa Büyük Müjdeler Verdi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal Esnafa Büyük Müjdeler Verdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bir televizyon programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı’ndan Önemli Açıklamalar

Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldığı televizyon programında Türkiye gündemi ile ilgili önemli açıklamalar yaparak esnafa büyük müjdeler verdi. Naci Ağbal, Türkiye genelinde 750 bin esnafın basit usulde vergi ödemekle yükümlü olduğunu, 2018 yılında esnafın 9.000 liraya kadar olan kazançlarından vergi almayacaklarını, başka bir deyişle 9.000 liranın altında kazanç elde eden esnafın vergiye tabi olmayacağını açıkladı.

Esnafı İstihdam Teşviklerinden Yararlandıracağız

Maliye Bakanı Naci Ağbal, istihdam rakamlarında 2010 yılından bu yana 8.5 milyon kişi artış olduğunu, geride kalan 1 yılda 1.5 milyon kişinin iş sahibi edildiğini, bu alandaki en büyük paya esnafın sahip olduğunu, önümüzdeki dönemde de esnafı istihdam teşviklerinden yararlandıracaklarını, 2018 yılında esnafın yeni çalışan işe aldığında o kişinin gelir vergisinin ve sosyal güvenlik priminin devlet tarafından ödeneceğini, 2.486 761 liralık kısmının sosyal güvenlik priminden, 121 liralık kısmının da gelir vergisi ve damga vergisinden oluştuğunu, bu rakamları 12 ay boyunca devlet tarafından ödeneceğini de bildirdi.

Bir Senden Bir Benden Paketi

Ayrıca esnafa yönelik bir senden bir benden paketinin olduğunu, bu paket kapsamında18 yaş ile 25 yaş arasında olan gençlerin istihdamında 12 ay süresince 1 aylık brüt harcamanın devlet tarafından 1 aylık harcamanın da işveren tarafından sırayla yapılacağını, bu paket ile esnafın bütçesine 12 ayda 14 bin liralık katkının sağlanacağını da açıkladı.

Şirket Kuran Gençler Bağ – Kur Primi Ödemeyecekler

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’de 750 bin esnafın basit usulde vergi ödediğini, bu esnaflardan 2018 yılının sonunda 9 bin liranın altında kazanç elde edenlerden vergi alınmayacağını, 2018 yılında işletme açan gençlerin 75 liralık kısmından da vergi almayacaklarını, ayrıca 2018 yılında üniversiteden ya da liseden mezun olan kişilerin 1 yıl süre ile Bağ – Kur primi ödeme zorunluluğunun olmayacağını da sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.