Ana SayfaEkonomiGüncel 2020 PTT Çalışma Saatleri

Güncel 2020 PTT Çalışma Saatleri

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

PTT, Türkiye’nin ilk ve Posta ve Telgraf Teşkilatı’dır. Uzun yıllardır Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren PTT, vatandaşlar için postadan lojistik hizmetlerine, iletişimden bankacılık hizmetlerine varana kadar çeşitli hizmetler sunmaktadır. PTT çalışma saatleri dahilinde müşterilerini şubelerinde ağırlayabildiği gibi, müşteri hizmetleri numarası ile telefon üzerinden de problemlere çözüm sunmaktadır.

PTT Çalışma Saatleri

PTT ile alakalı olarak tüketiciler tarafından en çok merak edilen konuların başında çalışma saatleri gelmektedir. PTT çalışma saatleri, hafta içi her gün sabah saat 08:30 itibari ile başlayıp öğlen 12:30’a kadar devam etmektedir. Öğlen saatinde yaklaşık olarak 1 saat kadar mola veren PTT, öğleden sonra 13:30 itibari ile yeniden mesaiye başlayarak 17:30’a kadar hizmetlerini sürdürmektedir.

PTT mesai saatleri içerisinde herhangi bir şubeye giderek her türlü işlemi gerçekleştirebilmek mümkündür. Fakat bunun dışında da hizmet alınabilen müşteri hizmetleri adına söz konusu bu PTT mesai saatleri geçerli değildir. Bunun nedeni ise PTT müşteri hizmetlerinin günün 24 saati kesintisiz hizmet veriyor olmasıdır.

PTT Hafta Sonları Hizmet Veriyor mu?

PTT, Türkiye genelinde binlerce şubesi üzerinden yalnızca hafta içi sabah saat 08:30 ile 17:30 arasında hizmet vermektedir. Bunun haricinde PTT hafta sonu Cumartesi günleri istisna bölgeler ve merkez binaları dışında hizmet vermemektedir. Pazar günleri ise tüm PTT şubeleri ve merkez binaları kapalıdır.

Türkiye’nin bazı bölgelerinde yaşanan yoğunluktan dolayı Cumartesi günleri açık PTT şubelerine rastlamak mümkündür. Fakat buralarda da ancak saat 13:30’a kadar hizmet verilmektedir.

PTT İletişim Numarası

PTT, müşterilerinin ve tüketicilerin tüm talep ve sorunlarını giderebilmek adına PTT iletişim kanalları aracılığı ile de hizmet sağlamaktadır. Çeşitli işlemlerini gerçekleştirmek, çözüm ve önerilerini sunmak ya da kargosunu takip etmek isteyen müşteriler iletişim kanalları üzerinden PTT müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilmektedir. PTT iletişim numarası ise 444 1 788’dir. Söz konusu bu iletim numarası sayesinde müşteriler, kurumun sağlamış olduğu kargoculuk hizmetleri, operatör hizmetleri, bankacılık hizmetleri ya da posta hizmetlerini tek bir hat üzerinden alabilmekte, her bir hizmet için ayrı ayrı numaraları araması gerekmemektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.