Ana SayfaKariyerİşe Alındığınızı Fark Etmenin 5 Yolu!

İşe Alındığınızı Fark Etmenin 5 Yolu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hayal ettiğiniz mülakata çağırıldınız ve mülakat istediğiniz gibi geçti. Peki sizi işe kabul edecekler mi? Mülakatta iş görüşmesi iyi geçen aday bireylerinin işi kavrayıp kavrayamayacağını fark etmenin 5 küçük aşamaları.

İş görüşmeniz ne kadar çok iyi geçerse geçsin, adayların hiçbiri sonucunu net olarak tahmin edemez. Kişilerin düşüncelerinde hep bir “Acaba işi aldım mı?” sorusu olur. Aslında iyi geçen iş görüşmesinden sonra işe kabul edilip edilmediğinizi belli eden bir çeşit ipuçları var ve bu ipuçları fazlasıyla doğru bir tahmin olduğuna işaret eder.

Evet iş görüşmenizin iyi geçen aday bireylerini pozitif olduğunu gösteren birtakım ipuçları:

1.Eğer Tekrardan İş Görüşmesine Çağırılıyorsanız İşe Alınmış Olabilirsiniz

İş görüşmesine gitmiş olduğunuz şirket tarafından tekrardan mülakata çağırılıyorsanız bu sizin doğru ilerlediğinizi ifade eder. Toplamda iş görüşmenizin sayısını aşağı yukarı 2 ile 5 arasında olduğunu ele alırsak iş görüşmesine gitmiş olduğunuz şirket tarafından tekrardan görüşmeye davet edilmeniz ilk olarak, son elemelere kalan adaylar içinde olduğunuzu ifade eder.

2.Şirket için Size Ayrıntılı Bilgi Veriliyorsa İşe Alınmış Olabilirsiniz

Gitmiş olduğunuz şirket hakkında size İnsan Kaynakları uzmanı şirket hakkında ayrıntılı bilgi veriyorsa, şirketi yüceltiyorsa ve o şirkette olmanın çalışanlara avantajlarından uzun bir şekilde söylüyorsa bu durum İK uzmanı tarafınca olumlu bir aday olduğunuzu gösterir.

3.İş Görüşmesi Gereksizce Uzadıysa İşe Alınmış Olabilirsiniz

Tüm kişiler bilir ki İK uzmanları işe alınacak pozisyona uygun görülmeyen adaylara fazla zamanlarını harcamazlar. Eğer iş görüşmesi olduğundan uzun sürdüyse, İK uzmanı daha çok tanımak ve özel hayatınız, ailenize dair size sorular yöneltir ve bu durum hakkında size olumlu olduğunu belirtir.

4.İş Arkadaşlarınızla Tanışıyorsanız İşe Alınmış Olabilirsiniz

Kimi şirketlerde işe alımda pozitif bakılan kişilerin, şirkette ki çalışanlar ile yani çalışacağı iş arkadaşlarıyla, çalışma ekibiyle tanıştırılması ve bu şekilde de gözlem yapılır. Bu şekilde bir durum olumlu yönde büyük bir şeydir ve doğru yolda olduğunuzu gösterir.

5.Referans Soruşturması Yapılırsa İşe Alınmış Olabilirsiniz

Referans soruşturması artık iş görüşmesinin sonuna doğru olan ve iş görüşmesinin son aşaması olan bir süreçtir. Referans soruşturması işe kabul edildiğiniz anlamına gelmez fakat işe alımda en olumlu bakılan kişi olarak değerlendirilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.