Ana SayfaEkonomiHurda Araç Teşviki ile 6 Milyon Araç Trafikten Çekilecek!

Hurda Araç Teşviki ile 6 Milyon Araç Trafikten Çekilecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk hurda araç teşviki ile ilgili açıklamalarda bulundu.

15 Milyon Ton Sera Gazı Açığa Çıkmayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk hurda araç teşviki ile yaklaşık olarak 6 milyon adet aracın trafik kaydının silinmesi durumunda bu araçların nende olduğu 15 milyon ton sera gazı salınımının da ortadan kalkmış olacağını söyledi.

Sera Gazı Salınımı Büyük Ölçüde Azalacak

Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk, Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 16 yaşın üzerindeki araçların trafikten kayıtlarının silinmesi ile yeni satın alınacak olan araçlarda 10 bin lirayı bulan ÖTV teşvikinden yararlanma uygulaması ile ilgili konuşarak, bu konu ile ilgili gerekli tebliğin hazırlandığını belirtti. Mustafa Öztürk, hurda araç teşviki hakkındaki tebliğ ile ülke ekonomisine yüklü miktarda kazancın ekleneceğini, ancak bunun yanı sıra hava kirliliği ve iklim değişikliği nedenlerinden olan yaşı büyük ve hurda olan araçlardan doğan sera gazı salınımının da önemli ölçüde azalacağını da söyledi.

Hurda Araç Teşviki Çevreci Bir Uygulama

Türkiye’nin karbonmonoksit düzeyinin 2016 yılında 496 milyon ton olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mustafa Öztürk sadece karayolu ulaşımından kaynaklı olan karbonmonoksitin miktarının 75 milyon ton civarında olduğuna da dikkat çekti. Öztürk, hurda araçlar ile ilgili tebliğ kapsamında toplam 22 milyon 551 bin adet araçtan 6 milyon adet aracın etkileneceğini, tebliğde bahsi geçen bu araçların salgıladığı sera gazı miktarının hesaplanmasında araçların üretim yıllarının, emisyon etkenlerinin, yıllık ortalama olarak yaptıkları yol miktarının dikkate alınarak yapıldığını, bu hesaplama sonucunda elde edilen rakamın 15 milyon ton olduğunu, yani hurda araç teşvikinden yararlanan araçların trafikten çekilmelerinin ardından Türkiye’deki karbonmonoksit salınımının 15 milyon ton azalmasının beklendiğini, hurda araç teşviki ÖTV indirimi uygulamasının ülke ekonomisine katkısının yanı sıra çevreci bir uygulama olduğunu da sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.