Ana SayfaEkonomiGüncel 2020 Noter Çalışma Saatleri

Güncel 2020 Noter Çalışma Saatleri

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Noter, bir insanın günlük hayatta çok sık duyduğu ve hatta yolunun düştüğü bir kurumdur. Bir araba ya da ev satın alırken herhangi bir sözleşmenin hukuken geçerli olabilmesi adına mutlaka notere gidilmektedir. Noterde hazırlanan her türlü evrak, anlaşmanın resmileşmesi anlamına gelmektedir. Dolayısıyla herhangi bir mülkün sahibi olacak olan insanlar notere müracaat edeceğinden dolayı noter çalışma saatleri hakkında bilgi edinmektedir.

Noter Çalışma Saatleri

Noterliklerin çalışma sistemine göre, herhangi bir rekabet söz konusu olmamaktadır. Bu doğrultuda noter çalışma saatleri, tüm Türkiye’de aynı olup, sabah saat 09:00 itibari ile başlayarak akşam saat 17:00’a kadar devam etmektedir.  Öğlen saat 12:30’da öğle molası veren noterlikler, 13:30 itibari ile yeniden hizmet vermeye başlamaktadır. Bahsi geçen bu noter mesai saatleri yalnızca hafta içi beş iş günü için geçerli olup, Cumartesi ve Pazar günleri hizmet verilmemektedir.

Noter Hafta Sonları ve Bayramlarda Hizmet Veriyor mu?

Çeşitli belge ve işlemlere geçerlilik kazandırmak, hukuki güvenliği sağlamak, anlaşmazlıkları engellemek ve yasa tarafından öngörülen görevler gibi çeşitli görevleri üstlenen noter mesai saatleri, yalnızca hafta içi Pazartesi’den Cuma’ya kadar geçerli olmaktadır. Sabah saat 9 itibari ile açılan noter, akşam saat 5 itibari ile kapanmaktadır. Bunun haricinde hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri ise noter tarafından hizmet verilmemektedir. Bunun ile beraber resmi tatillerde ve bayram tatillerinde de kapalı olup hizmet vermemektedir. Konu ile alakalı olarak daha detaylı bilgiyi Türkiye Noterler Birliği vasıtası ile alabilmek mümkündür.

Noter İletişim Numarası

Noter iletişim bilgileri, noterliklere göre değişiklik göstermektedir. Her bir bölge ve görev için eşitli noterlikler görevlendirilirken, gerçekleştirilecek olan işleme göre bir notere gidilmektedir. Gidilecek olan noter hakkında bilgi edinmek de ancak Türkiye Noterler Birliği ile mümkündür. Türkiye Noterler Birliği aracılığı ile gidilecek olan noter iletişim bilgilerine ulaşabilmek için 0312 218 80 00 numaralı hattın aranması gerekmektedir. Söz konusu bu iletişim hattı sayesinde tüm noterler ile alakalı olarak bilgi edinebilmek mümkünken, ayrıca tercih edilecek olan noter iletişim bilgilerine ulaşabilmek de mümkündür.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.