Ana SayfaEkonomiBayram İkramiyelerinin Eksik Yatırıldığı İddialarına Bakan’dan Cevap Geldi!

Bayram İkramiyelerinin Eksik Yatırıldığı İddialarına Bakan’dan Cevap Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklilerin bayram ikramiyelerinin eksik yatırıldığı ile ilgili iddialara cevap verdi.

Dul ve Yetim Aylığın Alanlara Hisseleri Oranında Ödeme

Emeklilere Ramazan Bayramı’nda ödenen bayram ikramiyelerinin eksik yatırıldığı yönündeki iddialar hakkında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, dul ve yetim maaşı alanların hak sahipliği hisseleri kadar ödeme alacaklarını söyledi. Jülide Sarıeroğlu, emeklilere bayram ikramiyesi konusunda ilk günden beri hisse bazında dul ve yetim aylığı alanların maaşlarının emekli maaşı olmadığını, bu aylıklardan alanlara ilgili kanunda yer alan hisseleri kadar ödeme yapılacağını belirtiklerini söyledi.

Ticaret ile İlgili Pek Çok Değişiklik Yaptık

Bakan Jülide Sarıeroğlu yaptığı konuşmada ticaret hayatındaki gelişmelerin toplumun bütün kesimlerine yansıyacağını, başta Türk Ticaret Kanunu olmak kaydıyla, şirket kurulumlarının daha kolay hale getirilmesi, merkezi sicil kayıt sisteminin uygulamaya alınması, karekodlu çek sistemine geçilmiş olması, ihracatçı ve ithalatçı firmaların işlerinin kolaylaştırmak adına pek çok adımın atılmış olması, elektronik ticarete getirilen yeni kriterler, transit geçiş sistemine dahil olunması gibi bir çok yenliğin hayata geçirildiğini, tüm bunların ticaret yapan firmaların daha kolay iş yapabilir hale gelmelerinin sağlanması adına yapıldığını da söyledi.

Emekli İkramiyelerinde Algı Operasyonu Yürütülüyor

Jülide Sarıeroğlu son günlerde muhalefet cumhurbaşkanı adayları tarafından emeklilere ödemesi başlanan emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili bir algı operasyonunun başlatıldığını, ikramiyelerin eksik yatırıldığının iddia edildiğini, şu an itibariyle tüm emeklilere net olarak 1.000 lira bayram ikramiyesi ödemesi yapıldığını, eksik olduğu iddia edilen ödemelerin dul ve yetim aylıkları olduğunu, ancak dul ve yetim aylığı alan kişilerin aldıklarının emekli maaşı olmamasına rağmen onlara da ödeme yapıldığını, yapılan ödemlerin hak sahipliği oranına uyularak gerçekleştiğini, vefat eden emeklinin eşinin yüzde 50, anne, baba ve çocuklarının yüzde 25 oranında hak sahibi olduğunu, maaş alma oranları ne ise emekli bayram ikramiyelerinin de bu oranda yatırıldığını da sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.