Ana SayfaEkonomiUluslararası Finans Enstitüsü Açıkladı! Sermeye Girişi 51,3 Milyar Doları Bulacak!

Uluslararası Finans Enstitüsü Açıkladı! Sermeye Girişi 51,3 Milyar Doları Bulacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası Finans Enstitüsü Türkiye hakkında önemli öngörülerde bulundu. Enstitüden yapılan açıklamaya göre Türkiye bu yılın sonuna kadar sermeye girişinde, gelişmekte olan ülkelerin başını çekecek.

Uluslararası Finans Enstitüsü: Türkiye Sermaye Girişinde Lider Olacak

Uluslararası Finans Enstitüsü gelişmekte olan ülkelerin sermeye girişleriyle ilgili yıl sonu tahminlerini içeren bir rapor hazırladı. Rapora göre gelişmekte olan ülkeler dahilinde en yüksek giriş Türkiye’de görülecek. Öngörülen sermeye girişi ise 51 milyar 300 milyon doları bulacak. Öte yandan aynı çerçevede en fazla sermaye çıkışını kaydedecek ülke ise Kore olacak. Buna göre Kore’den yıl sonuna kadar çıkması beklenen para 77 milyon dolar olarak açıklandı.

Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından yapılan değerlendirmede gelişmekte olan 17 ülke masaya yatırıldı. Net sermaye girişi toplamı 42 milyar 300 milyon dolar seviyesinde beklenirken, 17 ülke arasında Türkiye’de yer aldı.

Sermaye Girişleri Tahmini 45,7 Milyar Dolar Aşağı Çekildi

Gelişmekte olan ülkelerin net sermaye girişleri bu yılın sonunda 42,3 milyar dolar olarak ifade edilirken, 2017 yılında gerçekleşen net sermaye girişi ise 88 milyar dolar olarak tahmin edilmişti. Son durumda Uluslararası Finans Enstitüsü, tahminini 45 milyar 700 milyon dolar geriye çekti.

Sermeye Girişleri Neden Azalacak? İşte Gösterilen Nedenler…

Enstitüden yapılan açıklamaya göre net sermaye girişinin azalmasında ABD’nin tahvil faizleri etkili oldu. Girişlerin düşmesini engelleyen diğer bir gelişme ise dolar endeksinin yükselmesi olarak ifade edildi. Öte yandan gelişmekte olan ülkelerin merkez bankaları normalleşmeye ağırlık verdi ve para akışında frene bastı. Uluslararası Finans Enstitüsü bunların yanında girişlerin olası ticaret savaşları nedeniyle de azalmasını beklediğini dile getirdi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.