Ana SayfaEkonomiBaşbakan Binali Yıldırım’dan Son Dakika UBER Açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım’dan Son Dakika UBER Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul – Maltepe’de katıldığı sahur programında UBER hakkında açıklamalar yaptı.

 Vergi Mükellefi Olmayan Kimse İş Yapamaz

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul – Maltepe’de bulunan Sahil Etkinlik Alanı’nda İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından düzenlenen sahur programına katıldı. Binali Yıldırım, taksicilerle buluştuğu etkinlikte UBER hakkında da açıklamalar yaptı. UBER diye bir şey türediğini söyleyen Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kesin talimatının olduğunu, Türkiye’de kimsenin bedavadan para kazanamayacağını, kanunu olmayan yollardan ticaret yapılamayacağını, teknolojisi ne kadar olursa olsun vergi mükellefi olmayan hiç kimsenin iş yapamayacağını, bu konunun çok net olduğunu söyledi.

UBER İşini Hallettik

Başbakan Binali Yıldırım bu konu hakkında son alınan kararın mevzuatta düzenleme yapmak olduğunu, yeni bir düzenleme yaptıklarını, bu düzenlemenin ardından UBER işinden cayanların sayısının her gün 200 – 300 arasında olduğunu, şimdiye kadar toplam olarak 7.000 civarında kişinin UBER’den vazgeçtiğini, turizmcilere verilmiş olan belgenin amacına uygun kullanılacağını, başkasının eline verilemeyeceğini, başkasının alanına girilmesine de izin vermediklerini, olayın bu kadar net ve açık olduğunu, UBER işini hallettiklerini, şu anda bu gibi bir sorun olmadığını, ancak taksicilerin de bazı sebepleri artık masaya yatırması gerektiğini de söyledi.

Taksicilerin Tek Sorunu UBER Değil

Taksicilerin, UBER’cilerin nasıl ortaya çıktığını, nasıl peydah olduklarını, bunun arkasındaki sebeplerin neler olduğunu düşünmeleri gerektiğini, hiçbir alanda talep olmadan arz olmayacağını, devlet olarak kendilerinin görevinin yasa dışı bu işi taksicilerin yolundan çekmek olduğunu, ancak Başbakan olarak değil millet adına taksicilerden bir isteğinin olduğunu, taksicilik mesleğinin kaliteli olması için çaba harcamaları gerektiğini, taksicilerin kendi içlerinde etik kuralları olması gerektiğini, denetimlerin de bir yandan yapılacağını, sorunun sadece UBER’den kaynaklı olduğunu, taksicilerin pek çok probleminin olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.