Ana SayfaEkonomiRakamlar Açıkladı! Türkiye Yılın İlk 3 Ayında Yüzde 7.4 Büyüdü!

Rakamlar Açıkladı! Türkiye Yılın İlk 3 Ayında Yüzde 7.4 Büyüdü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TÜİK tarafından 2018 yılı ocak – şubat – mart ayına ait GSYH verileri ve Türkiye’nin büyüme oranları açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu Büyüme Rakamlarını Açıkladı

Kısa adı TÜİK olarak Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu yılın ilk üç ayı ile ilgili GSYH olarak bilinen Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verileri açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7.4 oranında büyüme kaydetti. Ülke ekonomisinin büyümesine etki eden etkenler arasında en yüksek artışın yüzde 10 oranı ile ticaret, konaklama, ulaştırma ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinden ortaya çıkan hizmetler sektöründe meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜİK tarafından açıklanan Türkiye’nin büyüme rakamları ile ilgili konuştu.

Türkiye’nin Güçlü Büyümesi Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018 yılının ilk çeyreklik döneminde ulaşılan büyüme rakamlarının 2017 yılı ile aynı olduğunu, Türkiye’ye karşı yapılan ekonomik saldırılara ve üzerine oynanan oyunlara rağmen makroekonomik durumun sağlam temeller üzerine oturtulduğunu, güçlü büyümenin de bu sayede devam ettiğini söyledi. Türkiye 2017 yılının son çeyreklik döneminde yüzde 7.3 oranında büyümüştü. 2017 yılının genelinde kaydedilen ekonomik büyüme rakamı ise yüzde 7.4 oranında olmuştu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2018 1. Çeyrek Büyüme Beklenti Anketi sonuçlarını değerlendiren ekonomi analistleri anket sonuçlarından önce yaptıkları açıklamalarda yılın ilk çeyreğine dair büyümenin yüzde 6.9 oranında olacağını tahmin etmişlerdi. Aynı ekonomistler 2018 yılının genelinde kaydedilecek olan büyüme oranının yüzde 4.7 oranında olacağını belirtmişlerdi.

GSYH 2018 Yılının İlk Çeyreğinde Yüzde 21.9 Arttı

Üretim yöntemleri baz alınarak hesaplanan Gayri Safi Milli Hasıla verileri de aynı döneme ait olmak üzere Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. GSYH tahmini bu yılın ilk üç aylık döneminde cari fiyatlarla yüzde 21.9 oranında arttı ve 792 milyar 691 milyon lira olarak gerçekleşti. Aynı dönemde tarım alanında yüzde 4.6 oranında, sanayi alanında yüzde 8.8 oranında, inşaat alanında da yüzde 6.9 oranında artış oldu.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.