Ana SayfaEkonomiİmar Barışında Rekor Başvuru Sayısına Ulaşıldı!

İmar Barışında Rekor Başvuru Sayısına Ulaşıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada imar barışı uygulaması kapsamında E – Devlet üzerinden Yapı Kayıt Belgesi almak üzere başvuru yapanların sayısının 188.571 adede ulaştığı bildirildi.

3 Günde 188.571 Kişi Başvuru Yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki imar barışı başvuruları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Özhaseki ilk 3 günde Yapı Kayıt Belgesi almak üzere E – Devlet sitesi üzerinden başvuru yapan kişi sayısının 188 bin 571 bin adede ulaştığını, Bakanlık tarafından uygulamaya alınan ve son zamanlarda vatandaşların büyük ilgi gösterdiği imar barışındaki başvuruların 8 Haziran 2018 itibariyle E – Devlet aracılığıyla alınmaya başladığını, bu başvurular kapsamında imar barışından faydalanmak isteyenlerin sayılarının gün geçtikçe arttığını, ilk üç gün itibariyle başvuruda bulunanların sayısının dikkat çektiğini, E – Devlet’ten ilk üç günde 171.638 konut sahibi kişinin, 16.933 işyeri sahibi kişinin başvuruda bulunduğunu, bu kişilerin Yapı Kayıt Belgesi almak istediklerini, üç gün gibi kısa bir sürede Yapı Kayıt Belgesi online başvuru yapanların sayısının toplam olarak 188.571 kişiye ulaştığını söyledi.

İstanbul’daki İmar Barışı Başvuruları için 40 Büro Açıldı

İmar barışından yararlanmak ve Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuru yapan kişilerin E – Devlet üzeriden başvurularını kolayca yapabildiklerini de söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, il müdürlükleri tarafından da vatandaşlara yardımcı olunduğunu, büro açmış olan ve kendilerine yardımcı olacağını söyleyen hiç kimseye itibar edilmemesi gerektiğini, herkesin kendi başvurusunu kendisinin yapabileceğini, ister internetten isterlerse de il müdürlüklerine gitmek suretiyle başvuruların yapılabildiğini, ilçe bazında da tapu müdürlüklerinin bu konuda yardımcı olduklarını, ancak başvurularda İstanbul’da farklı bir yol izlendiğini, bu ilde Bakanlık olarak 40n değişik yerde büro açtıklarını, bu büroların İBB’nin sosyal tesislerinde olduğunu, adreslerin de belli olduğunu, bu birimle giderek de başvuru yapılabildiğini de belirtti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.