Ana SayfaEkonomi2018 FIFA Dünya Kupası’nın İlk Galibi Belli Oldu!

2018 FIFA Dünya Kupası’nın İlk Galibi Belli Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

14 milyar doları geçmesi beklenen maliyeti ile en pahalı Dünya Kupası unvanını alacak olan 2018 FIFA Dünya Kupası Rusya ekonomisine büyük katkılar sağlayacak.

Dünya Kupası’nın Maliyeti 14 Milyar Dolardan Fazla

2018 FIFA Dünya Kupası’nın maliyetinin 14 milyar dolardan da fazla olması bekleniyor. Bu maliyet rakamı ile en pahalı Dünya Kupası olacak. Düzenlenecek olan 2018 FIFA Dünya Kupası’nın Rusya ekonomisi açısından büyük önem taşıdığı ve katkı sağlayacağı biliniyor. Alınan bilgilere göre Dünya Kupası’nın maliyetinin 14 milyar dolar yani 870 milyar rubleden fazla olması bekleniyor. Dünya Kupası’nın neredeyse tüm hazırlıkları tamamlandı. Turnuva için her birinin en az 45 bin kişilik kapasitesi olan toplam 12 adet stadyum yapıldı ya da restore edildi.

Rusya Ekonomisi Dünya Kupası ile Yüzde 1 Fazla Büyüyecek

Dünya Kupası’na hazırlık süreci kapsamında olan 2013 – 2018 yılları arasındaki yatırım döneminde Rusya’nın Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın toplam olarak 867 milyar ruble tutarında katkı sağlaması bekleniyor. Ekonomi uzmanları altyapıdaki ve turizmdeki kalkınmanın Rusya ekonomisine önümüzdeki 5 yıl içinde yıllık 150 milyar ile 210 milyar ruble ek katkı sunması tahmin ediliyor. Dünya Kupası ile ilgili hazırlıklar ile ilgili genellikle turizm ve inşat sektörlerinden olmak üzere toplam olarak 220 bin kişi işe alındı. Önümüzdeki 5 yıllık gibi bir süreçte Dünya Kupası 150 bin kişilik yeni kişinin işe alınacağı alan olduğunu, Rusya hükümetine de yıllık olarak 20 milyar – 30 milyar rublelik ek gelir sağlayacağı da tahmin ediliyor. Rusya hükümeti tarafından yayınlanan değerlendirmelerde 2013 – 2018 yılları arasında Dünya Kupası ile ilgili yatırımlar sayesinde ülke ekonomisinin yıllık yüzde 1 daha fazla büyüyeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.