Ana SayfaEkonomiİstanbul Valisi ve İBB Başkanı’nın Flaş UBER Açıklaması!

İstanbul Valisi ve İBB Başkanı’nın Flaş UBER Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal tarafından UBER ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

30 Milyon 200 Bin Lira Ceza Kesildi

İstanbul Valisi Vasip Şahin 2018 yılının başlarından beri gerçekleştirilen denetlemeler ile 10.213 aracın 30 milyon 200 bin lira cezaya çarptırıldığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da yaptığı açıklamada turizm şirketlerinin taşıma belgesi ile UBER taşımacılığı yaptığı tespit edilenlerin taşıma belgelerinin iptal edileceğini söyledi.

10 Bin 213 Araca Ceza Tahakkuk Edildi

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal İstanbul – Sultangazi’de Cebeci Taşocakları İyileştirme Projesi Tanıtım töreninden önce gazetecilerin UBER hakkındaki sorularını cevaplayarak bayramda alınan önlemler ile ilgili soruları yanıtladı. Vali Vasip Şahin korsan taşımacılık konusunun son yapılan düzenleme ile açıklığa kavuştuğunu, belgesiz taşımacılık ile ilgili mevzuatta denetimlerin artırıldığını, daha önceki dönemlerde de bu denetimlerin zaten devam ettiğini, 2018 yılının ilk ayından itibaren yapılan denetlemelerde 10 bin 213 adet araca 30 milyon 200 bin liralık ceza tahakkuk ettirildiğini, mevzuat gereği kendilerine verilen yetkileri yerine getirdiklerini, vatandaşlar arasında korsan olarak bilinen yetkisiz ve belgesiz taşımacılığın her türü ile mücadele ettiklerini söyledi.

UBER’e Yeniden Yol Açılmadı

İBB Başkanı Mevlüt Uysal da UBER ile ilgili yaptığı açıklama UKOME olarak aldıkları bir karar olduğunu, turizm belgesi sahibi olan araçların korsan taşımacılık ve UBER gibi faaliyetlerde bulunduğunun tespiti halinde bu belgelerinin iptal edileceği yönünde karar alındığını, 12 saat öncesinden rezervasyonun bildirilmesi zorunluluğunun ve 7 yolcu sınırının turizmciler tarafından gelen tepkiler ve sıkıntılarını dile getirmeleri sebebiyle kaldırdıklarını, ancak bunun UBER’E yeniden yol açıldığı şeklinde algılanmaması gerektiğini, UBER faaliyetlerinin tespit edilmesi halinde turizm belgelerinin iptal edileceği kararının hala geçerli olduğunu söyledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.