Ana SayfaEkonomiGümrüklerde El Koyulan Eşyalardan 268 Milyon Liralık Satış Sağlandı!

Gümrüklerde El Koyulan Eşyalardan 268 Milyon Liralık Satış Sağlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrüklerde el koyulan ürünlerde 268 milyon lira elde edildiğini açıkladı.

Gümrüklerde Bekletilen Ürünlerde Süre Kısaltıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yaptığı açıklamada gümrüklerde çeşitli sebeplerle el koyulan ve daha sonra e – ihale yöntemi ile satışa sunulan ürünlerle ilgili 2017 yılında ve 2018 yılının ilk üç aylık döneminde 7.277 kez ihale düzenlendiğini, bu ihalelerde toplam olarak 268 milyon liralık satışın gerçekleştiğini, gümrüklerde el koyulmuş olan malların ve ürünlerin devlet malı haline geldiğini, bu ürünlerin tasfiyesi ile ilgili olan Tasfiye Yönetmeliği’nin 3 Haziran 2018 tarihinde değişiklik yapıldığını, yapılan değişikliğin devletin malı haline gelen ve gümrüklerdeki depolarda bekletilen eşyalarla ilgili iş ve işlem sürecinin kısaltılmasına dair olduğunu, bir an önce bu ürünlerin Türkiye ekonomisine kazandırılmasının sağlandığını söyledi.

7.277 Adet E – İhale Yapıldı

Bakan Bülent Tüfenkci, gümrüklerde bekletilen eşyaların ve araçların 21 farklı ilde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından e – ihale yöntemi ile satışa çıkartıldığını da bildirdi. Tüfenkci, tasfiye müdürlüklerinde bulunan eşya ve araçlarla ilgili ihalelerin tamamının internet ortamında gerçekleştirildiğini, sistemde 110 binden çok kayıtlı üye bulunduğunu, e – ihale mobil uygulamasını akıllı cihazlara yükleyerek ihalelere katılım sağlanabildiğini, 2017 – 2018 yıllarında düzenlenen e – ihalelerde toplam olarak 268 milyon liralık satış yapıldığını, yapılan ihale adedinin de 7.277 olduğunu, yönetmelikte yapılan değişikliğe göre bundan böyle gümrüklerdeki depolarda bulunan eşyaların ve araçların bekletilmeyeceğini, e – ihale kapsamına kısa sürede alınacağını, ayrıca değişiklik ile bu eşyaların sigorta kapsamına alındığını da söyledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.