Ana SayfaEkonomiMehmet Şimşek'ten Dolar Açıklaması!

Mehmet Şimşek’ten Dolar Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek dolar kurundaki son durumu değerlendirdi.

Mehmet Şimşek Basınla Bir Araya Geldi

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Batman ilinde basınla bir araya geldi. Şimşek toplantıda ekonomi gündemine dair önemli açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar arasında dolar kuruda yer aldı.

Dolar fiyatındaki artışa değinen Şimşek, doların sadece yurt içi piyasada değil diğer para birimlerine karşıda güçlendiğini belirtti. ABD’de faizlerin yükseldiğini, ülkenin Merkez Bankasının piyasadan para çektiğini, bankanın hedefininse bilançoyu küçültmek olduğunu ifade etti.

Gelişmeler sonrasında ABD’de yeni bir vergi reformunun yapıldığına işaret ederek, uygulamanın ülke bütçesinde açığa neden olduğunu söyledi. Bütçe açığının finansmanı için ABD hazinesinin dolarla borçlandığını dile getirerek, dolar talebinin arttığını aktardı. Bunun küresel dolar likidesini negatif etkilediğini, 2018’in başından buyana doların elini güçlendirdiğini, diğer tüm para birimlerinin dolar karşısında değer kaybettiğini, TL’nin de gelişmelerden olumsuz etkilendiği bilgisini paylaştı. Dolar kurunun dış kaynaklı yükselişinin bu nedenden dolayı olduğunun altını çizdi.

Petrol Fiyatlarının Türkiye Ekonomisine Etkisi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek açıklamasında ikinci nedeni petrol fiyatlarında artışa bağladı. Bu kapsamda petrol fiyatlarındaki artışın cari açığı ve enflasyonu yükselttiğine işaret etti. Bunlarınsa yatırımcıların beklentisinin üzerinde olduğunu dile getirdi. Dolar kurundaki artışın diğer bir sebebini ise seçim sürecine bağladı. Piyasaların erken seçim kararına pozitif tepki verdiğini, fakat kararın açıklanması sonrasında uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının harekete geçtiğini belirtti. Türkiye’nin notunun düşürülmesinin endişeye neden olduğunu, açıklamanın piyasayı negatif bir havaya soktuğunu aktardı. Piyasa endişelerinin giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarına dikkat çekerek, yurt içi kaynaklı endişelerin şu anda kalmadığını; küresel gelişmelerinse tüm ülkelerde gözlemlendiğini sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.