Ana SayfaEkonomiEkonomi Bakanı Nihat Zeybekci Açıkladı! TMO Alımlara Başlıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Açıkladı! TMO Alımlara Başlıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklama ile nohut üreticilerinin dikkatini çekecek noktalara değindi.

İhracat Trendinde 20 Milyar Dolar Aşıldı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu yıl nohut üretiminde bolluk görüldüğünü, çiftçilerin zararla karşılaşmaması için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından birkaç gün içinde nohut alımına başlanacağını söyledi. Basın mensuplarına açıklamalar yapan Nihat Zeybekci kendileri için tarımsal üretimin çok önemli olduğunu, geçmiş 15 yılda tarım alanındaki gayri safi milli hasılada dünya genelinde Türkiye’nin ilk 10 sırada yer aldığını, nitelikli tarım üretiminin artırıldığını, bu sayede ihracatın da arttığını, tarım ürünleri ihracatı konusunda 20 milyar dolarlık tutarın aşıldığını, ayrıca üreticilerin de memnun olmasını, mağduriyete uğramamasını sağlamaya çalıştıklarını, bu konuda en üst seviyede çaba harcadıklarını söyledi.

Üreticilerin Memnun olması için Çalışıyoruz

Nihat Zeybekci, üreticilerin memnuniyetlerinin üst noktalarda olması için ara sıra piyasalara da müdahale ettiklerini, bunun nedeninin yurtdışındaki haksız rekabetle mücadele etmek ve kendi ürünlerimizi korumak olduğunu, bir diğer attıkları adımın da TMO olarak bilinen Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ve diğer ilgili kuruluşların ürün alım yöntemleri sayesinde piyasaya müdahale etmesi olduğunu, bu sayede ürün fiyatlarının istenen seviyenin altına düşmesinin de engellendiğini, Türkiye’de stratejik olarak dezavantajlı olunan ürünlerin üretilmesinin de bir diğer yöntem olduğunu da söyledi.

TMO 1 – 2 Gün İçinde Alımlara Başlıyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, çiftçileri korumaya almak adına yaptıkları uygulamalardan bahsederken nohut üreticilerini memnun edecek açıklamalar da yaptı. Zeybekci, nohut üreticilerinin 2018 yılında rekor düzeyde üretim yaptıklarını, bu ürünlerinin ellerinde kalmaması ya da zarar etmemeleri için TMO’yu devreye sokma kararına vardıklarını, geçen yılki nohut üretiminin 470 bin ton iken; 2018 yılında bu rakamın 550 bin tona çıktığını, nohudun piyasa fiyatının şu anda 2.5 lira civarında olduğunu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile de görüştüklerini, TMO’nun piyasalara girerek nohut alımı yapacağını, bu sayede taban fiyatın belirlenmiş olacağını, TMO nohut alımlarının 1 – 2 gün içinde başlayacağını açıkladı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.