Ana SayfaEkonomiRakamlar Açıklandı! Tüketicilerin Güveni Belli Oldu!

Rakamlar Açıklandı! Tüketicilerin Güveni Belli Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 yılı haziran aynının Tüketici Güven Endeksi rakamları açıklandı. Tüketicilerin güveni arttı.

Haziran Ayında Tüketici Güven Endeksi 70.3 Oldu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından işbirliği yürütülerek yapılan Tüketici Eğilim Anketi’nin sonuçlarına göre tüketici fiyat endeksi hesaplandı. Hesaplanan sonuçlara göre 2018 yılının haziran ayında, 2018 Mayıs ayına göre yüzde 0.6 oranında artış gösterdi. Bu yılın mayıs ayında tüketici güven endeksi 69.9 olmuştu. Haziran ayında ise endeks 70.3 olarak hesaplandı.

Tüketici Güven Endeksi Yüzde 0.1 Arttı

Açıklanan tüketici güven endeksi verilerine göre hane halkının durum beklentisi endeksi haziran ayında, geçen mayıs ayına göre yüzde 0.1 oranında arttı. Hanenin durum beklentisi haziran ayında 89.1 olarak gerçekleşti. Kaydedilen bu artış önümüzdeki 12 aylık dönem boyunca hanenin maddi durumlarının daha iyileşeceği ile ilgili beklentilerinin arttığını gösteriyor.

Genel Ekonomik Durum Beklentisi Arttı

Genel ekonomik duruma dair beklenti endeksi 2018 yılının mayıs ayında 90.8 olarak açıklanırken, haziran ayında yüzde 1.4 arttı ve 92.1’e yükseldi. Bu artışın görülmesi önümüzdeki 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun şu andakinden daha iyi olacağını düşünen tüketicilerin artmasından kaynaklandığı görüldü.

İşsiz Sayısının Azalacağı Düşünülüyor

Türkiye’deki işsiz sayısı ile ilgili beklenti endeksi haziran ayında, mayıs ayına göre yüzde 3.4 oranında arttı ve haziran ayında 75.4 değerine geldi. Bu rakamın artması önümüzdeki 1 yıllık dönemde işsizlerin sayısının düşeceği ile ilgili beklentilerin yükseldiği anlamına geliyor.

Tüketiciler Tasarruf Edeceklerini Düşünüyorlar

Tasarruf etme ihtimali endeksi bu yılın mayıs ayında 26.8 değerinde gerçekleşirken bir sonraki ay olan haziran ayında yüzde 8.2 oranında azalma kaydetti ve 24.6 değerinde gerçekleşti. Bu azalma önümüzdeki 1 yıllık periyotta tüketicilerin tasarruf etme ihtimallerinin olduğunu düşünmesinden kaynaklanıyor. Bu beklenti tasarruf etme endeksinin azalmasına ende oldu. 2018 yılı haziran ayında tüketici güven endeksi arttı ve 70.3 değerinde hesaplandı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.