Ana SayfaEkonomiMehmet Şimşek’ten Flaş Döviz Kuru Açıklaması!

Mehmet Şimşek’ten Flaş Döviz Kuru Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bir televizyon kanalına katılarak döviz kuru hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de OHAL Artık Gerekli Değil

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bir televizyon programına katılarak döviz kurunun yükselişi de dahil olmak üzere ekonomiyi ilgilendiren açıklamalar yaptı. Mehmet Şimşek döviz kurunda gerçekleşen son yükseliş dalgasının kaynağının tamamen küresel piyasalar olduğunu, daha önceki dalganın ise hem para politikalarının belirsizliğinden, hem de küresel risklerden ve endişelerden kaynaklı olduğunu, Türkiye’nin terör koridorunu yıktığını, OHAL’in de artık gerekli olmadığını söyledi.

Seçimden Sonra Belirsizlik Ortadan Kalkacak

Döviz kurlarındaki son dalgalamaları değerlendiren Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek dalgalanmaların tamamen küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerden kaynaklı olduğunu, bir önceki dalganın da yine küresel piyasaların endişesinden ve para politikalarındaki belirsizliklerden kaynaklı olduğunu, Türkiye ekonomisine dair yabancı yatırımcıların endişeleri olduğunu, 24 Haziran tarihindeki seçimle ilgili belirsizliklerin bulunduğunu, seçimleri Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması halinde bu belirsizliklerin ortadan kalkacağını, geriye bir tek reformların hızlı bir şekilde hayata geçirilmesinin kaldığını, zaten şu anda ekonomide dengelenmelerin başladığını da söyledi.

Türkiye Sanayi Alanında Hızla Gelişiyor

Önümüzdeki dönemlerde iç taleplerin yavaşlayacağını, ancak dış talepte artış olacak bir döneme gireceğimizi, cari açığın azalma kaydedeceğini, enflasyon oranlarında da düşüş yaşanacağını, Türkiye’de bulunan yerleşik yatırımcıların ve yurtdışındaki yabancı yatırımcıların ülkemizdeki iş yapabilme kolaylığı ile ilgili endekste Türkiye’nin 60. sıraya kadar yükseldiğini, şirket kurulumlarının süresinin de artık yarım saate indiğini, çok daha gelişmiş ülkelerde bile bu kadar kısa sürede şirket kurmanın mümkün olmadığını, Türkiye’de kaydedilen ekonomik büyümenin toplumdaki her kesime yayıldığını, vatandaşların artık yurtdışına gidebildiğini, Türk savunma sanayi alanındaki ihtiyaçların ithal edilme oranının yüzde 40’a indirildiğini, Türkiye’nin hızla sanayi alanında da geliştiğini de sözlerine ekledi.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.