Ana SayfaEkonomiRekor Kırıldı! 5 Bin Ton Baklava Tüketildi!

Rekor Kırıldı! 5 Bin Ton Baklava Tüketildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, Ramazan Bayramı’nda toplam baklava tüketiminin 5 bin ton olduğunu söyledi.

İstanbul’da 1.500 Ton Baklava Tüketildi

Kısa adı BAKTAD olan Baklava ve Tatlı Tüketicileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım Ramazan Bayramı öncesinde Türkiye’de 2.500 ton baklava üretildiğini, bayram günleri de dahil edildiğinde Türkiye’deki toplam baklava tüketiminin Ramazan Bayramı’nda 5.000 ton olduğunu, bu miktarın 1.500 tonunun sadece İstanbul’da tüketildiğini söyledi.

Fıstık Fiyatları da Baklava Satışını Etkilemedi

Geride kalan Ramazan Bayramı genelinde tüketiciler tercihini yine baklavadan yana kullandı. Çikolata, şeker ve kolonya gibi bayramda adı geçen hediyeliklerin satışlarında da bu bayram artış yaşandı. Ayrıca Ramazan Bayramı’nda baklava üretimi ve baklava tüketimi de zirve yaptı. Türkiye’de bayram boyunca günlük baklava tüketimi yaklaşık 3 kat arttı. Vatandaşlar ağırlıklı olarak kilosu 20 lira ile 50 lira arasında değişen baklavaları tercih ettiler. Bayramdan önce üreticiler tarafından alınan fıstık üretmeme kararı alınmasına neden olan yüksek fıstık fiyatları da baklava satışlarını etkilemedi. Fiyat farkları baklavacılar tarafından etiketlere yansıtılmadı.

Baklava Fiyatları Yüzde 10 Arttı

Baklava ve Tatlı Tüketicileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım bu konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, Ramazan Bayramı’nın arife günü Türkiye genelinde üretilen baklava miktarının 2.500 ton olduğunu, bayramda toplam tüketilen baklavanın 5.000 ton olduğunu, bunun 1.500 tonluk kısmının İstanbul’da tüketilen miktar olduğunu, vatandaşların ekonomik durumlarına göre baklava alışverişi yaptıklarını, tüketimin yaklaşık olarak yüzde 60’lık kısmının 20 lira – 50 lira aralığında olan baklavadan, geriye kalan yüzde 40’lık kısmının da fiyatı 60 lira – 100 lira olan baklavadan yapıldığını, 2017 yılının Ramazan Bayramı ile karşılaştırıldığında baklava fiyatlarının da bu yıl yüzde 10 oranında arttığını söyledi.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.