Ana SayfaEkonomiPatates Soğan Fiyatlarına Devletten Müdahale Geldi!

Patates Soğan Fiyatlarına Devletten Müdahale Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci patates soğan fiyatları ile ilgili açıklama yaparak müdahalenin bugün itibariyle başladığını söyledi.

Spekülasyonlara İzin Vermeyiz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, patates fiyatları ve soğan fiyatlarında son zamanlarda görülen artışla ile ilgili konuştu. Nihat Zeybekci, devlet olarak müdahalelerinin bugün itibariyle başlatıldığını, spekülasyonlara müsaade etmeyeceklerini söyledi. Zeybekci ayrıca Amerika’dan ithal edilen 22 kalem ürüne 300 milyon dolarlık ek gümrük vergisi getirdiklerini de bildirdi. Bir televizyon programına katılan Ban Zeybekci, Türkiye’nin ekonomi gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ABD’ye 300 milyon Dolarlık Ek Vergi Yürürlüğe Girdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamalarda Amerikan ürünlerine getirilen 300 milyon dolarlık ek gümrük vergisinin yürürlüğe girdiğini, bundan böyle 22 farklı ABD ürününe ek vergi uygulanacağını, hangi ürünlerden ne kadar vergi alınacağına ancak kendilerinin karar vereceğini, ancak Amerika tarafından atılacak olan adımların durumu normale döndürebileceğini, Amerika’nın adeta dünyaya bir ticaret savaşı açmış olduğunu, bu yüzden de adım atmalarını aslında beklemediklerini, Türkiye’nin bütün dünyada serbest ticaret yapmak istediğini, Amerika’nın buna karşı çıktığını söyledi.

Türkiye’nin 183 Milyar Dolar Borcu Var

Bakan Nihat Zeybekci, 25 Haziran 2018 tarihi itibariyle seçimlerin ardından Türkiye’nin dengeli büyümesine devam edeceğini, rekorların ihracat alanında kırılmaya da devam edeceğini, ıkıntılı olduğumuz alanın enflasyon ile mücadele olduğunu, bu konu ile ilgili seçimlerden sonra çok net adımlar atacaklarını, bu adımların faiz oranları üzerinde net sonuçlarının olacağını, bu sayede enflasyon oranlarında da istenen seviyelere gelmenin mümkün olacağını, Türkiye’deki işsiz sayısında büyük oranda azalma olduğunu, Türkiye’ye gelen turist sayısının arttığını, bütün bunlara rağmen Türk Lirası’nın değer kaybettiğini, Türkiye’nin ödemesi gereken 183 milyar dolar borcu olduğunu, bu borcun ödenmesi konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını da söyledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.