Ana SayfaEkonomiEkonomi Bakanı’ndan Patates Soğan Açıklaması!

Ekonomi Bakanı’ndan Patates Soğan Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, patates ve soğan ithalatı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Nihat Zeybekci’den Döviz Kuru Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından döviz satılarak kura müdahale etmesini doğru bulmadığını, bir ülkenin kendi parasının rezerv para olmaması halinde bu duruma müdahale imkanının neredeyse olmadığını, bu gibi spekülasyonlara gelmemek gerektiğini, bunların sadece bir oyundan ibaret olduğunu söyledi. Bakan Zeybekci, patates ve soğan fiyatları ile ilgili gündemde olan konuya da değindi. Zeybekci, fiyatların artmasına müdahale edeceklerini, bu müdahalenin de ithalatla yapılacağını söyledi.

Mayıs Ayında Patates Fiyatı Yüzde 35 Arttı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2018 yılı mayıs ayında patates fiyatının yüzde 35 oranında arttığını, bu duruma göz yummayacaklarını, fırsatçılarla mücadele etmek gerektiğini, ithalatın şartlarının, miktarının ve adının belli olduğunu, yurtdışından patatesi Türk Lirası ödeyerek alacaklarını, müdahalenin nasıl yapılacağının belli olduğunu, ne kadar alacaklarını, Türkiye’de üretilen patatesin yüzde 2^’si kadar patatesin ithal edileceğini, bu miktar yetmezse gerekirse bir kez daha müdahale edeceklerini, artan fiyatlara karşı patates ithalatı ve soğan ithalatı yapılmasının doğru adım olduğunu da söyledi.

Kur Dediğin Ön Görülebilir Olmalı

Ekonomi Bakanı Zeybekci, bir televizyon programında canlı yayına katılarak soruları cevapladı. Bakan Zeybekci, hem döviz kurlarındaki artışı değerlendirdi, hem de artan patates ve soğan fiyatları ile ilgili açıklamalar yaptı. Zeybekci, Merkez Bankası’nın döviz satışı yaparak döviz kurlarına müdahale yapılmasına karşı olduğunu, ekonominin piyasalardaki makro sonuçlarla disipline edilebileceğini, Türkiye olarak döviz satılarak ve piyasalara dolar sürerek oyuna gelmiş olacağını, eldeki kaynaklar bittiğinde de bu spekülasyonları yaratanların oyununa gelinmiş olunacağını, eğer kendi paranız rezerv değilse bu duruma kimsenin ve hiçbir kurumun müdahale etme şansının olmadığını, oynak bir döviz kurunun istenen kur olmadığını, kurun her zaman ön görülebilir olması gerektiğini, ancak bu şekilde geleceğin görülebileceğini de sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.