Ana SayfaSigortaYıllık Hayat Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

Yıllık Hayat Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yıllık hayat sigortası, kişilerin ölmesi durumunda ailesinin ya da geride kalanların maddi kapsamda sorunlarla karşılaşmamaları için gerekli olan sigorta çeşididir.

Hayat sigortası yaptıran bir kişi, edindikleri poliçe kapsamında eşleri, çocukları ya da diğer tüm aile fertlerinin yaşam standartlarında herhangi bir değişiklik söz konusu olmaz çünkü sigortanın amacı budur. Bireyler bunu isterlerse 1 yıllık isterlerse de daha uzun süreli olarak yaptırabilmektedirler.

Hayat sigortasından 18 yaş ile 65 yaş arasında bulunan herkes faydalanabilmektedir. Söz konusu risklerin oluşması durumunda ödeme yapılacak aile fertlerinin isimleri lehdaradı altında poliçeye yazılmaktadır. Sigorta yaptıran bireylerin ölmesi durumunda da poliçenin tutarı lehdarlara ödenmektedir.

Yıllık Hayat Sigortası Sadece Ölüm için Değildir!

Kişilerin ölmesine ek olarak aynı zamanda çeşitli durumlar için de sigortadan yararlanabilinmektedir. Bunlar kişilerin kaza geçirmesi ve bunun sonucunda da maluliyet durumlarının olması, kaza sonrasında tedavilerin karşılanması ya da gündelik durumlarda da isteğe bağlı olarak poliçeye eklenen tüm durumlar için teminat oluşturulmaktadır.

Sigorta Prim Ödemeleri Kişi Özelinde Farklılık Gösterir!

Yıllık hayat sigortası primleri kişilerin hem mesleklerini hem de yaşlarına göre farklılık göstermektedir. Sigorta uzmanları tarafından tüm bu durumlar tek tek incelenmektedir. İnceleme sonrasında ise uzmanlar tarafından gerekli hesaplamalar yapılmaktadır. Ayrıca primleri değiştiren bir diğer unsur ise sigorta kapsamında alınacak olan ek teminatlardır. Tüm ek teminatlar ödeme tutarını değiştirir.

Vergi İndirimi!

Hayat sigortasında avantajlı bir durum söz konusudur. Bu avantaj vergidir. Ödeme yapılan tüm prim tutarların, brüt gelirlerin yüzde 5’lik kısına kadar ve asgari ücretin senelik miktarını geçmeyen kısmı vergi matrahından düşülebilinmektedir. Bunun sonucunda da prim ödemelerinin toplama göre çok daha az olması mümkündür. Örnek verilecek olursa; 1000 Türk Lirası tutarında aylık geliri olan bir vatandaşın yıllık hayat sigortası ödemesi için 50 Türk Lirası tutarında ödeme gerçekleştiriyorsa, söz konusu indirim yapıldığı zaman bu tutar 37,50 Türk Lirası olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.