Ana SayfaEkonomiKonut Metrekare Fiyatları Nisanda Yüzde 10 Arttı!

Konut Metrekare Fiyatları Nisanda Yüzde 10 Arttı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yurt genelinde konutların satış fiyatları nisan ayında arttı. Konut metrekare fiyatları ise aynı dönemde yüzde 10’luk artış yaşadı ve 2 bin 182 TL’ye yükseldi.

Konut Metrekare Fiyatları Ortalamada 2 Bin 182 Lira Oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından kayıt altına alınan veriler dikkate alındığında konut metrekare fiyatları yılın dördüncü ayının yani nisanın sonu itibariyle 2 bin 182 TL’ye yükseldi. Son 5 yılın verilerine göre Nisan ayı sonundaki konut metrekare fiyatları yüzde 80,5’lik artış kaydetmiş oldu. Yıl bazındaki artış yüzde 10 olarak belirlendi. Ay bazındaki fiyat artışı ise yüzde 1,4’e denk geldi.

İstanbul’da Konut Metrekare Fiyatları Yıllık Yüzde 5,8 Arttı!

Yılın dördüncü ayı baz alındığında İstanbul genelindeki fiyatların yıllık değişimi yüzde 5,8’lik artışa işaret etti. Kent genelinde konut metrekare fiyatları ortalamada 3 bin 928 TL’yi buldu. Geçen yılın kayıtlarına göre aynı aydaki fiyatlarsa 3 bin 714 TL olmuştu.

Konut metrekare fiyatlarının son 5 yıllık değişimi artışın yüzde 105,1’i bulan oranda gerçekleştiğini kanıtladı. Öte yandan aylık artış yüzde 0,7 ile sınırlı kaldı. Mart ayındaki verilerse metrekare fiyatın 3 bin 899 TL olduğunu gösterdi.

Ankara’da Ortalama Fiyat Bin 770 TL!

Türkiye’nin üç büyükleri arasında yer alan Ankara’da da konut metrekare fiyatları yıl bazında yüzde 8 sıçradı. Artış sonrasındaki ortalama fiyat 1.770 TL oldu. Geçen yılın ortalama fiyatının 1.639 TL olduğu ise dikkatlerden kaçmadı. Ankara’daki konutların metrekare fiyatları geçen 5 yıllık süreçte yüzde 58,1 oranında arttı.

İzmir’de Fiyatlar Yıllık Yüzde 18,3 Yükseldi

Türkiye’nin önemli merkezleri arasında yer alan İzmir’deki yıllık değişim yıl bazında yüzde 18,3’lük fiyat artışına işaret etti. Fiyatların artmasını markalı konut projeleri desteklerken, konut metrekare fiyatlarındaki aylık yükseliş yüzde 2 oldu. Son 5 yılın fiyat artışı ise yüzde 109,6 gibi yüksek bir oranda gerçekleşti. Buna göre İzmir metrekare fiyatta hem İstanbul’u hem Ankara’yı arkasına aldı. Nisan ayının ortalama fiyatı ise 2 bin 802 TL olarak kaydedildi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.