Ana SayfaKariyerBanka Servis Yetkilisi: Sınav Süreci, Görevleri ve Maaşı

Banka Servis Yetkilisi: Sınav Süreci, Görevleri ve Maaşı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Banka Servis Yetkilisi kısaca tanımlanacak olursa; bir bankanın bütün pozisyonlarda görev alan kişi olarak tanımlanmaktadır. Banka servis yetkililerinin operasyon ve pazarlama alanlarında uzmanlaşması tümüyle yetkili kişinin elinde olan bir durumdur. Zamanla uzmanlığı tamamlayarak kazancı katlamak mümkündür.

Banka Servis Yetkilisi Nasıl Olunur?

Kariyerini bankacılık alanında yapmayı ve tamamlamayı hedefleyen kişiler Banka Servis Yetkilisi olabilmek için banka iş ilanlarını takip etmektedir. Bu pozisyonda açığı olan bankalar tarafından banak servis görevlisi ilanı yayınlanmakta ve bu doğrultuda işe girmek isteyen kişiler de bu ilanlara başvuruda bulunmaktadır.

Bankaların en alt birimleri olarak tabi edilen banka servis yetkilileri, hem kamu hem de özel sermayeli bankalarda istihdam edilebilmelerinden dolayı, geniş bir çalışma alanına sahiptir. Ancak banka servis yetkilisi olmak isteyen kişiler, bu pozisyona alım için aranan nitelikler hakkında bilgi sahibi olması ve banka sınavlarını başarılı bir şekilde tamamlaması gerekmektedir.

Banka Servis Yetkilisi Görevleri Nelerdir?

Banka Servis Yetkilisi: Sınav Süreci, Görevleri ve Maaşı - Bankacıyım
Banka Servis Yetkilisi Görevleri Nelerdir?

Banka servis yetkilisi olarak bankacılık alanında kariyerine başlangıç yapan kişiler, bu pozisyonda çeşitli görevler üstlenmektedir. Banka servis yetkilisi;

  • Banka ürünlerinin operasyonunu, tanıtım ve satış işlemlerini yürütmek gibi görevlere sahiptir.
  • Bankanın ihtiyacı doğrultusunda görevlendirilmeleri sebebi ile mevcut bulunan iş imkanlarının çoğunu yerine getirmektedirler.

Bu doğrultuda banka seviş yetkilileri operasyonlardan ya da krediler servisinden yalnız biri üzerinde yoğunlaşarak banka servis yetkilisi unvanı kazanırlar. Banka servis yetkilisi alımlarında dikkat edilmesi gereken husus; banka sınavları ilanında 1 sene herhangi bir bankada çalışmasının sonrasında şeklinde tabir edilmesidir.

Servis Yetkili Pazarlama ya da Operasyon olmak üzere iki farklı departmanda görevlendirilmektedir. Operasyon biriminde evrak kayıt, kredi kullandırma gibi görevler üstlenen servis görevlisi, pazarlama biriminde kredilerin ve ürünlerin satışı ile görevlendirilmektedir.

Servis Yetkilisi İşe Alım Şartları Nelerdir?

Kendisi için hazırlamış olduğu bir kariyer planlama tablosu üzerinden bankacılık alanında meslek sahibi olmak isteyen ve hatta banka servis yetkilisi olmak isteyen bireylerden çeşitli şartlar talep edilmektedir. Genellikle bu pozisyona alınacak olan personeller için aranan şartlar bankadan bankaya değişiklik gösterse de, ortak şartlar da mevcuttur. Banka servis görevlisi/yetkilisi olmak isteyen bireylerin;

  • 4 yıllık üniversite ya da meslek yüksekokulundan mezun,
  • TCK’nın 53’üncü maddesinden yer alan haklardan mahrum olmaması, seyahat etmesine mani bir durum olmaması,
  • 30 yaşını aşmamış olması,
  • Erkek adaylar için askerlik görevini yerine getirmiş olması gibi şartlara bakılmaktadır.

Öte yandan bu şartlara haiz olup banka mülakat sorularını da başarılı bir şekilde geçmiş olması gerekmektedir. Ancak bu şekilde banka servis yetkilisi olmak mümkündür.

Banka Servis Yetkilileri Ne Kadar Maaş Alırlar?

Banka Servis Yetkilileri asgari ücretten biraz daha fazla maaş alırlar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

1 adet yorum var, sen de görüşlerini yaz!

  1. Halkbankdan2006 servis yetkilisi 3/3 emekli oldum emekli sandığına yanlışlıkla servis yetkilisi yerine servis görevlisi olarak girilmiş burda hak mahrumiyeti varmı en düşük emekli maaşı alıyorum

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.