Ana SayfaEkonomiİstanbul Yeni Havalimanı’nda Hizmet Verecek Araçlar Belli Oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı’nda Hizmet Verecek Araçlar Belli Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

29 Ekim 2018 tarihinde açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nda hizmet verecek araçlar da dikkat çekiyor.

BMW İ8 Yeni Havalimanında Kullanılacak

İstanbul Yeni Havalimanı’nın birinci etabı 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete açılacak. Havalimanı’nın içinde uçaklara hizmet edecek olan araçlarla da ses getirecek. Bu araçlar sayesinde İstanbul Yeni Havalimanı dünyanın sayılı havalimanları arasına adını yazdıracak. Havalimanı’nın apronunda dünyadaki en çok satan hibrit modellerden olan BMW İ8 modelin de içlerinde olacağı araçlar kullanılacak. Bu aracın Türkiye’deki satış fiyatının 1 milyon 177 bin liradan başladığı biliniyor. İtalya’da bulunan Bologna Havalimanı’nda uçaklar ve araçlar açısından sıra dışı olarak nitelenen Lamborghini Huracan model araçlar hizmet veriyor.

Follow Me Araçların Görevi Nedir?

Havalimanlarının apronlarında hizmet veren araçlar sarı renkte ve özel donanımlı oluyor. Bu araçlara “follow me” deniyor ve takım ve denetim araçları olarak biliniyor. Hizmet araçları terminal – pist – apron alanlarında yönlendirme amaçlı çalışıyorlar. Takım ve denetim araçlarının görevlileri kontrol kulesi ile devamlı olarak iletişim halinde oluyor ve uçakların her çeşit engelden arındırılmış olarak emniyetli bir şekilde seyretmesini sağlıyor. Araç görevlileri de aynı zamanda apronda denetleme görevini üstleniyor.

Elektrikli Araçlara Öncelik Verilecek

İstanbul Yeni Havalimanı’na 21 Haziran 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iniş yaptığı sırada, Erdoğan’ın içinde olduğu Airbus 318 tipi uçağa özel donanımlı BMW İ8 model denetim aracının eşlik etmesi dikkat çekti. İniş gerçekleştikten sonra çalışanlar da dahil olmak üzere özel olarak giydirilmiş olan araçla fotoğraf çektirdiler. Edinilen bilgilere göre 29 Ekim tarihinde ilk etabı açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nda BMW İ8 model araçlar gibi araç modelleri hizmet verecek. Havalimanı’nda ayrıca BMW İ3 – Dacia Duster gibi araçların follow me hizmeti vereceği öğrenildi. İstanbul Yeni Havalimanı’nın apronunda görev yapacak olan araçların elektrikli olması ile ilgili çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.