Ana SayfaEkonomiPetrol Fiyatları Yön Değiştirdi!

Petrol Fiyatları Yön Değiştirdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Petrol fiyatları OPEC’in üretim kararı sonrasında haftaya azalan grafikle başlamıştı. Libya’nın petrol ithalatı konusundaki kararsızlığı ise küresel petrol fiyatlarının artmasına neden oldu.

Petrol Fiyatları! Brent Petrol 74,78 Dolar!

Uluslararası petrol piyasasının en çok tercih edileni olan Brent petrol haftanın ilk işlem gününe 75 dolar 78 sentle başlamış, gün boyu da aynı bantta hareket etmişti.

Brent petrolün varil fiyatı bugüne ise 74 dolar 75 sentle başladı. İlerleyen saatlerde kaydedilen fiyat artışı varil fiyatını 74 dolar 78 sente taşıdı. Küresel piyasada işlemler bu fiyattan alınırken, ABD’nin Batı Teksas tipi ham petrolünün varil fiyatı ise 68 dolar 26 sentten işlem gördü.

Petrol piyasası geçen hafta yapılan OPEC toplantısını ve toplantı kararlarını yakından takip etti. OPEC üyesi ve OPEC dışı üretim yapan ülkeler ham petrol üretimini gün bazında bir milyon varil artırmaya karara verdi. Kararın açıklanması sonrasında açıklama yapan ABD Enerji Bakanı üretimi artırma kararının uluslararası petrol fiyatları üzerinde ciddi bir etkisinin olmayacağını savunarak, piyasanın rahatlamayacağını dile getirdi.

Venezuela Petrol Bakanı ise 2018’in ikinci yarısında Venezuela’ya verilen üretim kotası haklarını sonuna kadar kullanacaklarını, üretim kapasitelerinin gün bazında bir milyon 970 milyon adet varil olduğunu dile getirdi.

Saudi Aramco’nun SEO’su küresel petrol tedariki konusuna işaret ederek, kullanılmayan kapasitenin 2 milyon adet olduğunun altını çizdi. Bu kapsamda tedarikte yaşanacak bir sıkıntıda, talebi karşılayacak güçte olduklarına vurgu yaptı. Saudi Aramco’nun ham petrol üretim kapasitesi ise 12 milyon varile kadar çıkıyor.

Petrol fiyatları bugün ne olur? İşte bu sorunun yanıtını piyasa uzmanları verdi. Brent petrolü teknik açıdan değerlendiren uzmanlar varil fiyatın 74 dolar 72 sentle 74 dolar 82 sent aralığında direnç bölgesinde olduğunu öngördü. Fiyatlar için belirtilen destek aralığı ise 74 dolar 52 sentle 74 dolar 62 sent olarak tahmin edildi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.