Ana SayfaEkonomiMoody’s Son Dakika Türkiye Açıklaması Yaptı!

Moody’s Son Dakika Türkiye Açıklaması Yaptı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Küresel kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı.

Türkiye’nin Kredi Notunu Hükümetin Politikaları Belirleyecek

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından olan Moody’s tarafından Türkiye ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Moody’s açıklamasında Türkiye’nin seçim sonrasındaki kredi profilinin makro politikalara bakılarak yönlendirileceğini bildirdi. Açıklamada Türkiye’nin seçimlerden sonra izleyeceği makro politikaların kredi profilinin belirleyicisi olacağı, Türkiye’nin kredi notunun belirlenmesinde devam etmekte olan gözden geçirme sırasında kurulacak olan hükümetin politikaları uygulamadaki kapasitesinin baz alınacağı ve niyetinin odak olarak alınacağı da belirtildi.

Bir Süre Önce Gözden Geçirme Açıklaması Yapılmıştı

Moody’s tarafından bir süre önce Türkiye’nin kredi notunun gözden geçirme sürecine alındığı açıklanmıştı. Küresel kredi derecelendirmeleri yapan kuruluş bu gözden geçirme sürecinde yapılacak olan değerlendirmenin Türkiye’de kurulacak olan yeni hükümetin izleyeceği politikalara göre şekil alacağını, izlenecek olan makro politikalara odaklanacaklarını, haziran ayında açıkladıkları Türkiye’nin kredi notunun gözden geçirileceği süreçte ülkede yeni kurulacak olan hükümetin sürdürülebilir büyüme politikaları ve devletin ekonomik gücünü koruyacak olan politikaların uygulanıp uygulanmadığına, uygulamadaki kapasitelere ve niyete odaklanacakları da bildirildi.

Türkiye Ekonomisine Güven Yeni Politikalara Göre Artacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından yapılan Türkiye hakkındaki açıklamada ayrıca Türkiye ekonomisine olan güvenin yeninden sağlanması ve ülkenin sahip olduğu yüksek rakamdaki cari açık ile dış borçlarını ödeyebilecek yeterli kapasitede kaynak sağlayıp sağlayamayacağının, yeterince kaynak bulma becerisi gösterip göstermeyeceğine bakılacağı, Türkiye’ye olan güvenin artışa geçmesi için izlenecek yolun ve politikaların kilit noktasında önemli olduğu, Türkiye’de seçimlerden sonra kurulacak olan yeni hükümetin ekonomi politikalarının kredi notu değerlendirmesi yaparken baz alınacak en önemli konu olduğu da belirtilerek gözden geçirme sürecinde bu konulara dikkat edileceği, Türkiye’nin kredi notunun da o şekilde belirleneceğine değinildi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.