Ana SayfaEkonomiDonald Trump Harley Davidson’u Bu Kez Açıkça Tehdit Etti!

Donald Trump Harley Davidson’u Bu Kez Açıkça Tehdit Etti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerika Başkanı Donald Trump ile Harley Davidson arasındaki gerilim gittikçe büyüyor.

Harley Davidson Üretimini Avrupa’ya Taşıyacağını Açıkladı

Harley Davidson tarafından yapılan açıklamada Amerika’da yapılan üretimin bir bölümünün Avrupa’ya taşınacağı bildirilmişti. ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada Harley Davidson tarafından yapılan bu açıklamanın gerçek olması ve üretimin Avrupa’ya taşınması durumunda şu ana kadar görülmemiş bir şekilde vergilendirme uygulayacağını söyledi. Amerikalı motosiklet üreticisi firma Harley Davidson, Avrupa pazarına yönelik olan üretiminin uygulanmakta olan tarifelerden dolayı yurtdışına taşıma kararını açıklamıştı.

Motosikletlerin Maliyeti 2.200 Dolar Artacak

Harley Davidson, Avrupa Birliği tarafından uygulanmaya başlanacak olan gümrük vergilerinden etkilenmemek adına Avrupa pazarını ilgilendiren yönetimini Amerika’nın dışına çıkartma kararı aldı. Şirketi bu kararını dün itibariyle ABD’de ilgili mercilere bildirdi. Harley Davidson tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapıldı. Açıklamada Avrupa Birliği’nin getirdiği yeni gümrük tarifeleri sebebiyle AB’ye ihracı gerçekleşen Harley Davidson marka motosikletlere uygulanan gümrük vergisinin yüzde 6 oranından yüzde 31 yükseldiği, bu sebeple motosikletlerin birim maliyet fiyatlarında 2.200 dolarlık artış olacağı da belirtilmişti.

Donald Trump’tan Cevap Gecikmedi

Amerika Başkanı Donald Trump, dev motosiklet üretim şirketine cevap vermekte gecikmedi. Donald Trump dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Avrupa Birliği’nin ek gümrük vergisi uygulamasından etkilenen tüm şirketler arasında ilk teslim olanın Harley Davidson olduğuna şaşırdığını söyledi. Trump, kendisinin onlar için savaş verdiğini, Avrupa Birliği’nin ABD’ye ticarette zarar verdiğini, 151 milyar dolarlık ticaret açıklarının olduğunu, Harley Davidson’un sattıklarının vergisini kendisinin ödemeyeceğini, bunun sadece bir mazeret olduğunu, sabırlı olmaları gerektiğini söylemişti.

Üretimi Taşımak Sonun Başlangıcı Olur

ABD Başkanı bugün aynı yolla bir açıklama daha yaptı. Paylaşımında eleştirinin dozajının arttığı gözlemlendi. Donald Trump sosyal medya paylaşımında Harley Davidson’un kesinlikle başka bir ülkede üretilmemesi gerektiğini, müşterilerin de çalışanların da şirketin bu kararından dolayı çok kızgın olduklarını, eğer üretimi Avrupa’ya taşırlarsa bunun sonun başlangıcı olacağını ve şimdiye kadar hiç görülmemiş şekilde vergilendirme uygulanacağını söyledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.